Hoelang heeft Spanje een democratie?

Hoelang heeft Spanje een democratie?

De 19e eeuw werd gekenmerkt door binnenlandse conflicten die Spanje teisterden en na de Spaanse Burgeroorlog (1936–1939) werd het land onder Francisco Franco een fascistische dictatuur. Na Franco’s dood in 1975 werden de constitutionele monarchie en de parlementaire democratie hersteld.

Wat hoort bij Spanje?

1) Spanje bestaat uit het Ibirisch schiereiland in Zuid Europa. Ook de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika horen bij het Spaanse koninkrijk.

Hoeveel kastelen zijn er in Spanje?

MADRID – Spanje kent meer kastelen dan kathedralen; volgens de Asociación Española de Amigos de los Castillos staan er ruim 10.000 kastelen geregistreerd, maar kunnen het er in totaal wel zo’n 20.000 zijn.

Waarom hoort Gibraltar niet bij Spanje?

Gibraltar gaat als enig Brits grondgebied bij de 26 Schengenlanden horen, waarmee de grens tussen de kolonie en Spanje is opgeheven. In het Schengenverdrag is vrij verkeer van personen opgenomen in de zogenoemde Schengenzone, waaronder nu dus ook Gibraltar wordt gerekend.

Wat hoort bij de Spaanse cultuur?

Je denkt al snel aan de flamenco bij Spanje maar ook de wereldberoemde schilders Picasso en Dalí en de bekende architect Antoni Gaudí komen uit Spanje. De oude steden, het grote aanbod aan musea en de vele iconen van de Spaanse cultuur maken het land interessant en verrijken je kennis.

Hoeveel kastelen zijn er in Frankrijk?

De lijst bevat ongeveer 510 châteaux en fortificaties.

Hoe zit het met Gibraltar?

Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. Het heeft een oppervlakte van 6,8 km² en een noordelijke grens met Andalusië, Spanje. De Rots van Gibraltar is de belangrijkste bezienswaardigheid van het gebied.

Kan je naar Gibraltar?

Zo zijn er eigenlijk maar twee manier om naar Gibraltar te reizen, dat is met het vliegtuig en dan nog alleen maar vanuit het Verenigd Koninkrijk en met de auto. De populairste manier om de Rots van Gibraltar te bestijgen is met de kabelbaan. Al moet je hiervoor wel over wat geduld beschikken.

Hoeveel jaar heeft Spanje afgelopen 100 jaar stabiele democratie?

Over de einddatum van de Transición bestaat geen duidelijkheid. Volgens de ene lezing eindigt de periode op 6 december 1978 als een nieuwe, democratische grondwet uit wordt gevaardigd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven