Hoe vind ik een goede loopbaancoach?

Hoe vind ik een goede loopbaancoach?

Hoe vind je een loopbaancoach die bij je past?

 1. Bedenk wat voor soort coach je nodig hebt.
 2. Kijk of je coach een keurmerk heeft.
 3. Kies in sommige gevallen specifiek voor een psycholoog.
 4. Onderzoek de reputatie van de coach.
 5. Vraag om een gratis kennismakingsgesprek.
 6. Wees niet bang dat je vraag raar is.
 7. Bij twijfel: stap op.

Hoe word ik een loopbaancoach?

Hoe word je loopbaanadviseur? Iedereen mag zich loopbaanadviseur noemen, het is geen beschermde titel. Het is een beroep waarvoor je in elk geval een hbo-opleiding nodig hebt, bijvoorbeeld Human Resource Management of Toegepaste Psychologie met een specialisatie loopbaanadvies.

Hoe erkend loopbaancentrum worden?

Als je een door de VDAB erkend loopbaancoach wilt worden, doorloop je hiervoor met de VDAB een procedure. Tijdens de lessen krijg je uitleg over hoe dat werkt. Als je deze procedure niet wilt starten, dan kun je je -na het volgen van deze opleiding- aanbieden bij een erkend loopbaancentrum.

Wat levert loopbaanbegeleiding op?

Doordat je hulp krijgt bij het vergroten van je zelfinzicht, zul je merken dat je gemakkelijker je eigen keuzes leert maken. Je zult merken dat je door loopbaanbegeleiding weer meer plezier hebt in je werk, meer positieve energie hebt en dat het een boost is voor je zelfvertrouwen.

Hoe vind ik een coach die bij mij past?

Je zou wel meer zelfvertrouwen willen op je werk. Of advies bij je eerste leidinggevende positie. Of iemand die meedenkt over je loopbaan. Op zoek naar een coach dus….Vind jouw ideale coach met Coachfinder

 1. Vul een korte vragenlijst in.
 2. Krijg 3 suggesties voor coaches.
 3. Plan kosteloze kennismakingsgesprekken.
 4. Kies je coach.

Zou ik een goede coach zijn?

Een goede coach bouwt aan vertrouwen Eén van de belangrijkste kenmerken van een goede coach is het vermogen om vertrouwen op te wekken en een veilige omgeving te creëren voor de cliënt. Zonder vertrouwen voelt een cliënt zich niet veilig, en is hij of zij niet open. Dit is wel nodig om iemand goed te begeleiden.

Hoe word ik noloc gecertificeerd?

Om Noloc Erkend Loopbaanprofessional te worden heb je een opleiding nodig van tenminste HBO-niveau aangevuld met minimaal 98 uren opleiding op het gebied van het Noloc Beroepsprofiel. Er bestaan geen erkende Noloc opleidingen.

Wat verdien je als loopbaanbegeleider?

Hoeveel verdient een loopbaanadviseur gemiddeld in Nederland? Een loopbaanadviseur in Nederland verdient gemiddeld € 3.210 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.730 (laagste) tot € 3.695 (hoogste).

Wie komt in aanmerking voor loopbaanbegeleiding?

Voorwaarden loopbaancheques Je hebt 7 jaar werkervaring als werknemer of zelfstandige. Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding. Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen.

Wat is een Loopbaancheque?

Via loopbaancheques betaalt u zelf maar een klein deel van uw loopbaanbegeleiding, op voorwaarde dat u de begeleiding bij een erkend centrum volgt. De rest betaalt de overheid. In principe komt u alleen in aanmerking voor loopbaanbegeleiding als u: in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woont.

Wat is het nut van loopbaanbegeleiding?

Je weet totaal niet welke jobs er eigenlijk allemaal bestaan en welke wegen je uit kan. Je wilt met andere woorden bijleren over alle mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Dankzij onze coaches krijg je persoonlijk advies voor jouw carrière. Zo helpen we jou in de richting van je droomjob.

Wat doet een loopbaanadviseur?

Loopbaanadvisering ( -begeleiding, -coaching) betekent dat je samen met een persoonlijke begeleider aan de slag gaat om uit te vinden wie je bent, wat je wilt, waarom je dat wilt, hoe je dat bereikt en wat andere mogelijkheden zijn. Uiteindelijk zul je een nieuwe baan vinden en/of prettiger werken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven