Hoe voorkom je een cyberaanval?

Hoe voorkom je een cyberaanval?

Houd alle systemen up-to-date Ransomware maakt gebruik, of beter misbruik, van security fouten in het besturingssysteem of applicaties zoals Microsoft Exchange, Acrobat Reader of Chrome. Alle systemen up-to-date houden, voorkomt al veel schade bij een cyberaanval.

Hoelang duurt een cyberaanval?

Cybercriminelen worden steeds sneller, maar het duurt gemiddeld 146 dagen voordat een hack wordt ontdekt door de getroffen onderneming. De voorbereiding van een cyberaanval duurt soms weken, daarna kunnen ze met één druk op de knop razendsnel veel schade aanrichten!

Wat doet een cyberaanval?

Cyberaanvallen komen voor in verschillende soorten en maten. Van een computervirus of een hack tot een DDoS-aanval, bijvoorbeeld gericht op energievoorzieningen of andere vitale systemen. Cyberaanvallen vormen daardoor een risico voor de individuele internetgebruiker en de nationale veiligheid.

Wat is een cyber aanval?

aanval op computers, servers, websites e.d. door criminelen of terroristen, meestal met als doel persoonlijke informatie te verkrijgen of computersystemen onklaar te maken en op die manier communicatie te belemmeren Hillen vindt dat er altijd rekening moet worden gehouden met terroristische aanslagen of cyberaanvallen.

Wat willen cybercriminelen?

Het doel is vaak: toegang krijgen tot je inloggegevens of andere gevoelige informatie. Die gegevens verkopen ze door, gebruiken ze om je af te persen en voor zakelijke identiteitsfraude, of om geld van je rekening te halen.

Hoe herken je een cyberaanval?

De aanvaller gaat zich voordoen als iemand anders, iemand uit de vertrouwde omgeving. En, via manipulatie op basis van phising mails, factuurfraude of CEO-fraude probeert hij je te overtuigen informatie te geven die je op het eerste zicht onschuldig lijkt.

Wat zijn Cyberbedreigingen?

Social engineering cyberbedreigingen zijn uiteenlopende soorten cyberaanvallen die beveiligingssystemen en -protocollen omzeilen door op een slimme manier misbruik te maken van de menselijke aard. Deepfakes zijn nepfoto’s en audio- of video-opnamen waarmee beelden of stemmen van mensen worden nagebootst.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven