Hoe vraag je om korting?

Hoe vraag je om korting?

Raak licht zijn hand, arm of schouder aan, omdat dit hem toeschietelijker maakt en dus de kans vergroot op een positieve respons. Zegt een winkelbediende dat hij geen korting mag geven, vraag dan wie dat wel mag en laat die er even bij roepen. Meestal is dat de manager of bedrijfsleider.

Hoeveel korting vragen?

Van Houtem: ,,Als vuistregel geldt dat je maximaal 20 procent onder de vraagprijs mag bieden. Dat krijg je meestal niet, maar dan begint het spel en eindig je vaak met een korting tussen de 5 en 10 procent.” Hoeveel korting je kunt bedingen, hangt ook af van het product of de dienst.

Hoe korting vragen bij leverancier?

Hoe meer kennis je hebt van het product, de markt, de kostprijs, marktpositie van je leverancier en de mogelijkheden bij concurrenten, des te beter kun je onderhandelen. Goede voorbereiding is dus het halve werk. Ook helpt het als je de tijd hebt: van tijdsdruk wordt je onderhandelingspositie niet beter.

Is onderhandelen over de prijs mogelijk?

Over prijzen mag je onderhandelen. In Nederland doen we dat vaak wel bij auto’s en huizen, maar meestal niet bij andere spullen. Een verkoper mag weigeren om te onderhandelen, want hij kiest voor welke prijs hij iets wil verkopen. En u kiest of u het daarvoor koopt.”

Hoe kun je het beste afdingen?

Kijk eerst een beetje rond bij andere verkopers en kies er bij voorkeur eentje uit die niet midden in het centrum zit. Hoe chiquer de winkel(straat), hoe hoger de prijzen. Bedenk daarnaast wat je maximaal wil uitgeven en bedenk vast wat goede argumenten waarom de prijs omlaag zou moeten.

Hoe onderhandel je op Marktplaats?

Andere onderhandeltips

  1. Blijf realistisch.
  2. Bied nooit lager dan 50 procent dan de vraagprijs, want dan loop je het risico dat de verkoper zich niet serieus genomen voelt en meteen afhaakt.
  3. Bellen is sneller én succesvoller.
  4. Bied aan de verkoper aan een positieve recensie achter te laten als ze akkoord gaan met jouw bod.

Hoeveel korting op een badkamer?

Begin altijd met een lager bod dan je uiteindelijk bereid bent te betalen, zodat je ruimte hebt om te onderhandelen. Onderhandel eerst over een korting op de prijs en pas daarna, als er echt geen korting in zit, over gratis extra’s. Bedenk goed wat de waarde van gratis extra’s is.

Hoeveel korting op showmodel?

10% is meer dan genoeg korting om een ‘normale’ consument over te halen om een showmodel te kopen.

Hoeveel procent korting vragen bij keuken?

Op veel keukens is de bruto marge tussen de 30% – 50%. Hier wordt rekening mee gehouden in de prijs. De meeste keukenzaken zakken tot een minimaal marge van 30 procent. Dit klinkt als een flink bedrag wat een keukenzaak overhoud.

Wat zijn de aandachtspunten bij het onderhandelen met een leverancier?

Tips voor onderhandelingen

  • Een goede voorbereiding is essentieel.
  • Verzamel alle contracten en overzichten.
  • Bepaal duidelijke en realistische doelen.
  • Houd het zakelijk.
  • Bepaal de onderhandelingspositie van jezelf en de brouwerij.
  • Betaal alleen voor wat je afneemt.

Kun je onderhandelen over prijs nieuwbouwwoning?

Bij de aankoop van nieuwbouw is onderhandelen iets lastiger. Op dit moment is de vraag naar huizen groter dan het aanbod. Daarom worden nieuwbouwhuizen vaak verloot. Prijzen staan dan van te voren vast en dus hebt je geen ruimte om te onderhandelen.

Kun je onderhandelen met aannemer?

Kan ik over de offerteprijs onderhandelen? ‘Dat kun je proberen. Maar het is altijd een kwestie van vraag en aanbod. Momenteel puilen de agenda’s van aannemers uit en zul je er niks af krijgen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven