Hoe warm is het in Andalusie?

Hoe warm is het in Andalusie?

Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, kent gemiddelde zomertemperaturen van 36 graden Celsius. Juli en augustus zijn de warmste maanden en hebben overdag gemiddelde maximum temperaturen van 36°C. In december en januari, de koudste maanden, bereikt de temperatuur gemiddeld een maximum van 16°C.

Hoe warm is het in Zuid Spanje in februari?

Het klimaat van zuid Spanje

gemiddelde maximum temperatuur (°C) gemiddelde minimum temperatuur (°C)
januari 17 8
februari 17 9
maart 19 10
nihil = 0-5 mm X = 6-30 mm

Hoeveel graden zuid Spanje?

Langs de mediterrane kust zijn lange hete, droge zomers en zachte vochtige winters. In het zuiden ligt de gemiddelde dagtemperatuur in januari, de koudste maand, rond de 16°C. In de zomer ligt de gemiddelde dagtemperatuur in het noorden en op de eilanden rond de 28°C en aan de Costa del Sol rond de 30°C.

Wat voor soort klimaat heeft Griekenland?

Het mediterrane klimaat zorgt voor droge zomers en milde, regenrijke winters. Wist je trouwens dat Griekenland het warmste klimaat heeft van alle Zuid-Europese landen? In de zomer kunnen hittegolven voorkomen met temperaturen tot maar liefst 45 graden.

Hoe warm is het in februari in Spanje?

Het weer in Spanje in februari is kan erg koud zijn met temperaturen tussen de 3°C en 12°C graden. We raden het aan om warm te kleden. In de winter is er kans op oosten wind die de gevoelstemperatuur naar beneden brengt. Als er geen wind is, is het niet extra koud.

Waar is het warm in Spanje in februari?

Waar te gaan in Spanje in februari?

  • Barcelona en Catalonië in februari. Koud domineert Catalonië in de maand februari.
  • Madrid en Castilië in februari.
  • Galicië, Asturië en Cantabrië in februari.
  • Andalusië en Valencia in februari.

Hoe warm is Spanje in de winter?

Spanje is een populaire bestemming om te overwinteren. De Costa Blanca aan de oostkust is erg populair onder overwinteraars vanwege het aangename milde klimaat tijdens de wintermaanden. De temperatuur zit dan gemiddeld zo rond de 15 tot 18 graden en deze streek is ook tijdens de wintermaanden vrij droog.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven