Hoe was ik een wollen dekbed?

Hoe was ik een wollen dekbed?

30°C of 40°C is ideaal voor wol. Hiermee wordt het dekbed goed schoon en krimpt het niet. Kies altijd voor een speciaal wolwasmiddel zodat het dekbed in optimale conditie blijft en niet beschadigd raakt. Zorgt ervoor dat wol helemaal droog is voor het weer wordt gebruikt, dit is het lastigste omdat wol vocht vasthoudt!

Wat kost het stomen van een wollen dekbed?

Tarieven Reiniging

Bedroom textiles Prijs
Dekbed 1 persoons wol € 20.50
Dekbed 2 persoons wol € 24.50
Dekbed Lits-jumeaux wol € 28.50
Dekbed 1 persoons dons € 24.50

Is wol chemisch te reinigen?

Met chemisch reinigen (of stomen in de volksmond) wordt de wol gereinigd in een chemisch reinigingsmiddel welke absoluut veilig is voor de wol. Het kan niet krimpen of stug worden. Bovendien blijft ook de gezuiverde lanoline onaangetast.

Kan een wollen dekbed in de droger?

Mag ik een wollen dekbed in de wasdroger drogen? Nee, wol heeft vezels met een geschubde structuur (zie ook eigenschappen wol). Door mechanische beweging zullen deze schubben ‘in elkaar haken’ en gaat de vulling van het wollen dekbed vervilten. Een wollen dekbed hang je het beste buiten te luchten.

Kun je een wollen dekbed zelf wassen?

Ja! Wol is een zelfreinigend materiaal. De lanoline (wolvet) maakt wol vuilafstotend en antibacterieel. Dagelijks opschudden en regelmatig luchten volstaat dan ook voor een goed wollen dekbed.

Hoe lang doe je met een wollen dekbed?

Een goed wollen dekbed gaat ongeveer 5 tot 10 jaar mee bij intensief gebruik. Wanneer u het dekbed alleen in de zomer gebruikt (hoogzomer -of zomerdekbedden) of in de winter (winterdekbedden) kunt u er waarschijnlijk langer mee door.

Waar kan ik een dekbed laten stomen?

Wellicht vraagt u zich af naar welke stomerij u een dekbed moet brengen. Of u heeft geen zin om een eind te rijden naar een stomerij. Ideaal is daarom dat u uw dekbed gewoon bij stomerij Jumbo kunt brengen. Gaat u de boodschappen doen, dan neemt u de volgende keer ook uw dekbed mee.

Kan een wollen trui in de wasmachine?

Het wolwasprogramma van een moderne wasmachine is het veiligst je wollen trui in te wassen. Het wolwasprogramma van de wasmachine laat de temperatuursverandering langzaam verlopen en ook de zeeptoevoer gebeurt geleidelijk. Ideaal voor het wassen van kleding van wol.

Kan een dekbed van Texel in de wasmachine?

Wol zorgt goed voor zichzelf Daardoor is regelmatig luchten genoeg om uw dekbed fris te houden. Overigens kunt u uw Texeler dekbed probleemloos chemisch laten reinigen. Wilt uzelf uw dekbed te allen tijde zelf willen wassen, dan is er voor u vast een geschikt dekbed in de Texeler Care collectie.

Kan een wollen dekbed in de wasmachine?

Kan mijn dekbed in de droger?

Helaas kunnen niet alle dekbedden in de droger. Controleer daarom altijd goed het waslabel van je dekbed. Zorg er dan daarna voor dat deze goed droog is voor je je dekbed weer op je bed legt. De beste manier is om je dekbed nog even buiten op te hangen aan de waslijn.

Is Een wollen dekbed warm?

Wol kan maar liefst 35% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen. Wanneer de wol vocht opneemt, staat het tegelijkertijd warmte af. Hierdoor ontstaat er een evenwichtige warmte isolatie en juist daardoor slaapt u onder een wollen dekbed nooit te warm. Daarnaast is een wollen dekbed zeer veerkrachtig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven