Inhoudsopgave
- 1 Hoe weet ik of ik nog schuld heb bij de belastingdienst?
- 2 Kan voorlopige aanslag niet betalen?
- 3 Heb ik nog recht op zorgtoeslag?
- 4 Kan ik een definitieve belastingaanslag in termijnen betalen?
- 5 Wat betekent het als je geen voorlopige aanslag krijgt?
- 6 Is het verplicht om belastingaangifte te doen?
- 7 Heb ik openstaande rekeningen Belastingdienst?
- 8 Kan ik mijn belastingaanslag in termijnen betalen?
Hoe weet ik of ik nog schuld heb bij de belastingdienst?
Vragen aan Belastingdienst/Landelijk Incasso Centrum Bel dan de BelastingTelefoon. Is na contact met de BelastingTelefoon of een medewerker van het Landelijk Incasso Centrum een persoonlijk gesprek nodig over uw schuld? Dan maken we via de BelastingTelefoon een afspraak.
Kan voorlopige aanslag niet betalen?
Hebt u een voorlopige aanslag gekregen, en kunt u die niet op tijd betalen? Onderneem dan meteen actie. U kunt niet in alle situaties uitstel van betaling krijgen. Kijk wanneer u wél uitstel krijgt.
Hoe kan het dat je belasting terug moet betalen?
U moet betalen als u in de loop van het jaar te weinig belasting betaalde. inkomsten hebt waarover u nog geen belasting hebt betaald, zoals bijverdiensten. te weinig loonheffing hebt betaald via uw werkgever. een te laag bedrag hebt betaald via een eerdere voorlopige aanslag.
Heb ik nog recht op zorgtoeslag?
U krijgt zorgtoeslag wanneer u aan de volgende zorgtoeslag voorwaarden voldoet: U bent 18 jaar oud of ouder. U heeft een Nederlandse zorgverzekering. Uw inkomen passeert de grens voor zorgtoeslag niet: als alleenstaande is dit niet hoger dan € 31.138 en als u niet alleen woont niet hoger dan € 39.979.
Kan ik een definitieve belastingaanslag in termijnen betalen?
Betalingsregeling voor maximaal 12 maanden Of hebt u langer de tijd nodig? U kunt een betalingsregeling aanvragen voor maximaal 12 maanden. Deze periode geldt vanaf de laatste betaaldatum van de belastingaanslag waarvoor u de betalingsregeling aanvraagt.
Waarom krijg ik een voorlopige aanslag en geen definitieve?
De voorlopige aanslag is gebaseerd op uw gegevens. U krijgt daarna altijd nog een definitieve aanslag. U kunt ook jaarlijks aan het begin van het jaar een voorlopige aanslag krijgen. Met deze voorlopige aanslag krijgt u alvast een bedrag terug, of betaalt u alvast belasting.
Wat betekent het als je geen voorlopige aanslag krijgt?
Soms krijgt u eerst een voorlopige aanslag. Of u krijgt een brief waarin staat dat u voor 1 juli geen voorlopige en geen definitieve aanslag inkomstenbelasting van ons ontvangt. Doet u na 1 april aangifte? Dan streven wij ernaar om u een bericht te sturen binnen 3 maanden nadat u aangifte hebt gedaan.
Is het verplicht om belastingaangifte te doen?
Als je een aangiftebrief ontvangt, ben je verplicht om belastingaangifte te doen over 2020. Maar ook als je geen brief ontvangt kan het verplicht of juist slim zijn om aangifte te doen. We leggen uit waarom en hoe je over de afgelopen jaren geld kunt terugkrijgen.
Kan je belasting in termijnen betalen?
U mag een voorlopige aanslag inkomstenbelasting en voorlopige aanslag vennootschapsbelasting die u krijgt in het jaar waarover de belasting gaat, in termijnen betalen. U moet deze voorlopige aanslagen dan in gelijke maandelijkse termijnen betalen.
Heb ik openstaande rekeningen Belastingdienst?
U kunt uw aanslagen en beschikkingen ook vinden in uw Berichtenbox op MijnOverheid. Gebruikt u de Berichtenbox nog niet? Activeer dan eerst uw account op MijnOverheid. Daarna kunt u meteen de juiste aanslag of beschikking opzoeken.
Kan ik mijn belastingaanslag in termijnen betalen?
U mag een voorlopige aanslag inkomstenbelasting en voorlopige aanslag vennootschapsbelasting die u krijgt in het jaar waarover de belasting gaat, in termijnen betalen. U moet deze voorlopige aanslagen dan in gelijke maandelijkse termijnen betalen. Het totale bedrag moet uiterlijk op 31 december op onze rekening staan.