Hoe weet ik wanneer mijn APK verloopt?

Hoe weet ik wanneer mijn APK verloopt?

De RDW stuurt u 6 weken voordat de APK op uw voertuig vervalt een brief om u te herinneren aan de APK-vervaldatum van uw voertuig. Deze brief ontvangt u of per post of digitaal in uw Berichtenbox. U blijft als eigenaar van een voertuig altijd zelf verantwoordelijk om een voertuig op tijd te laten keuren.

Is mijn APK nog geldig?

Na de eerste APK keuring moeten benzineauto’s om de twee jaar worden gekeurd totdat de auto acht jaar oud is. Op dit rapport zal aangegeven worden tot apk wanneer geldig is. Voor die datum moet de auto opnieuw worden gekeurd. Je mag vanaf twee maanden voor die datum laten keuren.

Hoe vaak auto keuren?

De eerste APK keuring moet gedaan worden wanneer de auto 4 jaar oud is. De tweede keuring vindt plaats als de auto 6 jaar oud is, de derde vindt plaats wanneer de auto 8 jaar is. Daarna zal de APK jaarlijks moeten worden uitgevoerd. De eerste APK keuring moet gebeuren wanneer de auto 3 jaar oud is, daarna elk jaar.

Wat gebeurt er als je APK verlopen?

APK verlopen: wat nu? Het kan gebeuren dat je auto niet op tijd APK-goedgekeurd is. Volgens dat artikel mag het voertuig tot maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan (je mag er dus niet mee rijden!), zonder dat de RDW een registercontrole uitvoert.

Hoe vaak moet een auto APK gekeurd worden?

Welk jaar APK verplicht?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in 1981 ingevoerd in Nederland voor de zware voertuigen (de ‘APK-1’ voertuigen). Op 1 september 1982 waren alle ‘APK-1′ voertuigen tenminste eenmaal gekeurd. De verplichte keuring voor personen- en bestelauto’s (‘APK-2’ voertuigen) is in 1985 ingevoerd.

Wat als mijn keuring is verlopen?

Wanneer u geen geldig keuringsbewijs kan of wil voorleggen dan kan u worden gedagvaard voor de politierechtbank. U riskeert dan te worden veroordeeld tot: Gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden. Geldboete van minimaal 80 euro tot maximaal 80.000 euro.

Hoe lang mag je rijden zonder APK keuring?

Bovendien MOET je auto die dag WA-verzekerd zijn. Een niet APK-goedgekeurd motorvoertuig mag overigens TOT maximaal 2 maanden na het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan, zónder dat de RDW een registercontrole op jouw kenteken uitvoert en je een APK-boete oplegt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven