Hoe weet ik welke maat sneeuwketting ik nodig heb?

Hoe weet ik welke maat sneeuwketting ik nodig heb?

Als je op zoek bent naar een sneeuwketting die je alleen in noodgevallen nodig hebt, bijvoorbeeld incidenteel bij hevige sneeuwval, kun je het beste kiezen voor zogenoemde Noorse sneeuwsokken. Ga je echter regelmatig op wintersport, dan kun je beter voor de traditionele sneeuwketting kiezen.

Heb ik sneeuwkettingen nodig?

Ja. In de winter zijn automobilisten verplicht om sneeuwkettingen mee te nemen in de auto. Wanneer er meer dan 5 cm sneeuw op de weg ligt, moeten de kettingen gemonteerd worden.

Hoe kies ik sneeuwkettingen?

Als dit het geval is kun je kiezen voor loopvlakkettingen. Over het algemeen leg je de sneeuwkettingen om de wielen die aangedreven worden. Bij voorwiel aangedreven auto’s op de voorbanden en andersom. Kijk vooraf goed in het instructieboekje van de auto om te bepalen om welke banden je de sneeuwkettingen moet leggen.

Waarom zijn sneeuwkettingen verboden?

U mag in Nederland niet met sneeuwkettingen op de openbare weg rijden. Sneeuwkettingen kunnen namelijk het wegdek of de wegmarkeringen beschadigen. Dit kan de verkeersveiligheid in gevaar brengen.

Hoe hard mag je rijden met sneeuwkettingen om?

De maximumsnelheid die je met sneeuwkettingen kan rijden, staat meestal op de verpakking van de sneeuwkettingen aangegeven. Sommige landen hanteren een wettelijke maximumsnelheid voor het rijden met sneeuwkettingen. Dit is per land verschillend en varieert tussen 50 km/u en 90 km/u.

Wat zijn makkelijke sneeuwkettingen?

RUD Hybrid is een eenvoudig te monteren sneeuwketting en testwinnaar bij de ADAC sneeuwkettingen test. U hoeft geen ring in te haken achter de band of na te spannen De RUD Hybrid doet het allemaal zelf en past zichzelf aan de band aan.

Waar zijn sneeuwkettingen verplicht?

Het gebruik van sneeuwkettingen is alleen toegestaan op wegen waar sneeuw ligt. Op veel wegen is het verplicht, dat wordt aangegeven met het verkeersbord. Op bijvoorbeeld bergwegen kan winteruitrusting in de vorm van winterbanden en/of sneeuwkettingen verplicht zijn. Dit wordt dan aangegeven met het verkeersbord.

Waar zijn Sneeuwsokken toegestaan?

Je mag sneeuwsokken overal gebruiken – ook in Nederland – waar sneeuwkettingen niet verplicht zijn. Op straten waar dat wel zo is, zijn sneeuwsokken niet toegestaan.

Waar kan ik sneeuwkettingen kopen?

Sneeuwkettingenstore is de specialist op het gebied van sneeuwkettingen en werkt samen met topmerken als Pewag, Thule en Weissenfels. U kunt gemakkelijk op basis van uw bandenmaat de sneeuwkettingen vinden die u nodig heeft.

Hoeveel sneeuwkettingen moet je hebben voor een 4×4?

Over het algemeen geld de regel: de wielen met een aandrijving moeten worden voorzien van een sneeuwketting. Indien u over een auto beschikt met vier verschillende aandrijvingen (dus één per wiel) dan raden wij aan om twee sets van sneeuwkettingen te kopen.

Wat is een sneeuwketting?

Het doel van sneeuwkettingen Sneeuwkettingen zijn een hulpmiddel om op besneeuwde of ijzige wegen te kunnen rijden. Vooral in de bergen komen sneeuwkettingen van pas, maar tijdens extreme winterse omstandigheden kan het ook voorkomen dat je ze op gewone, rechte wegen moet omleggen.

Waar koop je sneeuwkettingen?

Er zijn verschillende maten sneeuwkettingen verkrijgbaar bij GAMMA. Van sneeuwkettingen voor banden in maat 205/55 R16 tot 175/50-R5, bij ons vind je voor iedere bandenmaat wel een passende sneeuwketting. Sneeuwkettingen zijn makkelijk te monteren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven