Hoe weet je waar je kleding vandaan komt?

Hoe weet je waar je kleding vandaan komt?

Waar kan je checken of je kleding ‘schoon’ is? * De Fair Wear Foundation heeft een database waarin je merken kan zoeken en hoe eerlijk ze zijn. * De Europese non-profit organisatie Made By houdt bij in hoeverre de productie van stoffen schadelijk is voor het milieu. Hier kun je zien hoe kledingmerken daar op scoren.

Waar komt duurzame kleding vandaan?

Op één staat China, gevolgd door Bangladesh, Vietnam, India, Indonesië en Cambodia. Het continent heeft veel goedkope arbeidskrachten, waar door het gemakkelijk is om mensen te vinden die bereid zijn om in de fabrieken te werken.

Waar komt kleding van de markt vandaan?

Veel kleding komt uit China. Je kunt in zee gaan met een Nederlandse groothandel die voor jou alle zaken met Chinese producenten regelt, maar veel retailers slaan deze stap over en gaan zelf kleding inkopen in China. Voor grote spelers is dat goed te doen.

Hoe wordt een kleding gemaakt?

Voor het maken van kledingstoffen worden vaak materialen van planten en dieren gebruikt zoals katoen en schapenwol. Maar er wordt ook veel kleding gemaakt van synthetische garens als acryl en polyester. Die kunstvezels worden in de fabriek gemaakt, meestal van aardolie. Ze kopen hun kleding tweedehands.

Hoe maak je duurzame kleding?

Duurzame stoffen voor kleding Er zijn gelukkig ook andere materialen om kleding van te maken, die wél duurzaam zijn: Linnen (minder uitstoot, minder waterverspilling en minder gebruik van pesticiden en meststoffen) Bamboe (groeit mega snel, kan zonder pesticiden te gebruiken groeien & weinig water voor de grond nodig)

Hoeveel procent van de kleding is duurzaam?

Het percentage dat het ook daadwerkelijk doet is een stuk lager, namelijk 21%. Jongeren geven aan dat ze meer informatie nodig hebben of kleding wel of niet eerlijk is.

Hoe kleding een wegwerpproduct werd?

Eeuwenlang was het antwoord simpel: dat doe je met de hand. Kleding maken was voorbehouden aan kleermakers en huisnaaisters, die maatwerk leverden. Pas met de uitvinding van de naaimachine en de mechanisatie van spinnen, weven en breien in de negentiende eeuw, veranderde dit.

Hoe wordt kleding gemaakt wikikids?

In dezelfde fabriek wordt de katoen gesponnen tot katoen draad. Het spinnen van katoen betekent een lange dunne draad maken van de bollen katoen. Ten slotte worden de draden katoen met breimachines tot een grote lap stof gemaakt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven