Hoe werkt een Bandenspanningsensor?

Hoe werkt een Bandenspanningsensor?

Het actieve TPMS maakt gebruik van druksensoren in de band. Deze TPMS-sensoren sturen via een FM-frequentie constant informatie over de bandenspanning en de bandentemperatuur naar de computer. Het systeem kan al een lekke band herkennen als de auto stilstaat.

Wat betekent Check TPMS?

Een bandenspanning-controlesysteem is een belangrijk veiligheidssysteem. Het waarschuwt met een lampje op het dashboard als de bandenspanning in één of meer banden te laag is. Zo’n systeem wordt vaak ‘TPMS’ genoemd, de afkorting van Tyre Pressure Monitoring System.

Heeft mijn band TPMS?

Hoe weet ik dat er een TPMS systeem in mijn auto zit? U kunt dit zien aan een icoon / lampje op uw dashboard (hierboven getoond). Bij een bandenspanningsprobleem zal deze ook blijven branden. Autobedrijf Pouwels heeft voor u de mogelijkheid om voor elke auto zelf een TPMS sensor ventiel te Clonen en te vervangen.

Hoe werkt een Wielsensor?

Een direct systeem meet de bandendruk via een in het wiel gemonteerde sensor. Bij een indirect systeem meten de ABS en de ASR sensoren de rotatiesnelheid van de afzonderlijke wielen. Indien er sprake is van bandenspanningsverlies dan gaat het betreffende wiel sneller draaien en geeft het systeem een signaal.

Wat voor veiligheidssysteem is een bandenspanning controlesysteem?

Sinds 1 november 2014 is elke nieuwe auto standaard voorzien van TPMS (Tyre Pressure Monitoring System). Dit betekent dat meer dan twee miljoen auto’s in Nederland inmiddels dit bandenspanning-controlesysteem in hun auto hebben. Het TPMS systeem is een veiligheidssysteem.

Waar zit TPMS sensor?

Het bandenspanningscontrolesysteem zijn elektronische sensoren die in de wielen gemonteerd worden die continu de bandenspanning van de banden registreert. Zodra de bandenspanning van één van de banden te hoog of te laag is krijgt u automatisch een melding op het dashboard dat er iets mis is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven