Hoe werkt een flitser camera?

Hoe werkt een flitser camera?

De flitser past de hoeveelheid flitslicht aan aan de gekozen diafragma-instelling en de iso-waarde. De flitser wordt doorgaans op de camera gezet. Dit is handig als je snel moet opereren op bijvoorbeeld bruiloften of feesten. Je camera kan sneller de goede flitshoeveelheid berekenen dan jijzelf.

Welke ISO-waarde bij flitsen?

ISO aanpassen Als je een flitser gebruikt kun je in principe je camera op 100 ISO laten staan. Je hebt dan minimaal last van ruis. Moderne camera’s kunnen echter ook prima ruisarme foto’s maken op 400 of 800 ISO. Er zijn een aantal voordelen bij het maken van flitsfoto’s bij een hogere lichtgevoeligheid.

Waar moet een flitser aan voldoen?

Het richtgetal wordt door de producent vaak gemeten bij ISO 100 en de maximale zoomstand van de flitskop. Deze is meestal 105mm of 200mm. Andere fabrikanten gebruiken ISO 200. Hoe meer de kop van je flitser inzoomt, hoe meer het licht wordt gebundeld en hoe verder het dus reikt.

Hoe zet je flits uit op camera?

Je kunt een losse flitser ook helemaal los van de camera gebruiken. Je zet hem bijvoorbeeld (met een softbox) aan de zijkant van een model om het gezicht vanaf die kant (extra) te belichten.

Welke ISO analoog?

Iso is nieuwe benaming voor asa. Bij fotorolletjes of analoge films gebruiken we vaak de term asa, hoe hoger de asa des te lichtgevoeliger de film. Met bijvoorbeeld een film van 400 asa kan je in donkere lichtomstandigheden beter fotograferen dan een film met een lichtgevoeligheid van 200 asa.

Hoe ver kan een flitser flitsen?

Er zijn verschillende types flitspalen met allemaal een andere snelheid. Gatso laat weten dat over het algemeen de meeste flitsers tot minimaal 250 km/u werken, maar sommige tot wel 350 km/u.

Kan politie flitsen in het donker?

Ook in het donker is flitsen mogelijk. Door de bijkomende ANPR-functie, de nummerplaatherkenning, kan het toestel nagaan of het voertuig geseind staat, of het gestolen is, of de inschrijving in orde is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven