Hoe werkt een fohn?

Hoe werkt een föhn?

Het ventilatortje aan de achterkant zuigt lucht aan en blaast het langs de gloeidraadjes. Die lucht gaat er heel snel doorheen dus die moet ook heel snel opgewarmd worden. Hij zuigt lucht aan en blaast dat langs de gloeidraadjes. Door de vorm van de föhn wordt de lucht samengeperst waardoor de snelheid hoger wordt.

Wat kost een föhn aan stroom?

Een gemiddelde moderne föhn is een apparaat van 2000W. Dat zegt op zich natuurlijk niet zoveel. Stel dat jij elke dag je haar föhnt voor 5 minuten en de stroomprijs € 0,22 is. Dan verbruik je per maand dus € 1,12 aan stroom.

Hoeveel watt is een haardroger?

Het vermogen van een föhn kan oplopen tot 2000 watt. Professionals raden aan om een föhn te kopen met een minimaal wattage van 1750. Dit is goed voor de meeste haartypes. Heb je erg dik haar dan kan je het beste een föhn kopen van 1900 of 2000 watt, zodat je de snelst mogelijke droogtijd hebt.

Wat kun je met een föhn?

Föhn je zonder diffuser, dan kan de warme lucht je krullen uit elkaar blazen of zelfs een beetje laten verdwijnen. De diffuser houdt de krullen los van elkaar compact in hun eigen krul.

Hoe werkt een diffuser föhn?

Een diffuser is een opzetstuk voor de föhn, waarop meerdere ‘pinnen’ zijn bevestigd. Deze pinnen houden het haar op zijn plek tijdens het föhnen. Door de breedte van het opzetstuk, wordt de lucht gelijkmatig verdeeld en kan het haar in zijn natuurlijke vorm opdrogen.

Hoe heet haardroger?

Een haardroger, ook föhn (naar de warme wind) of Fön (naar de fabrikant) genoemd, is een elektrisch huishoudelijk apparaat waarmee vochtig haar droog gemaakt kan worden door middel van het joule-effect.

Wat kost een waterkoker aan stroom?

Een waterkoker verbruikt 3 minuten lang 2200 Watt. Dit kost per keer ongeveer 2 eurocent. Per jaar kun je denken aan €5, en over de hele levensduur gaat het om €50.

Hoeveel kWh verbruikt een föhn?

Kleine apparaten Je hebt een fohn van 2200 Watt, wanneer je een uur je haar föhnt, verbruik je 2,2 KwH.

Welke haar föhn?

Voor het föhnen van haar met normale dikte heb je voldoende aan een föhn van 1300W – 1800W. Voor het föhnen van dik haar heb je een föhn nodig van 1600W – 2200W. Voor het föhnen van droog en pluizig haar kun je het beste een föhn met Ionische Technologie kiezen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven