Hoe werkt Kijkwijzer?

Hoe werkt Kijkwijzer?

Kijkwijzer informeert ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Kijkwijzer doet dat ten eerste met het geven van een leeftijdsaanduiding: Alle Leeftijden, 6 jaar, 9 jaar, 12 jaar, 14 jaar, 16 jaar en 18 jaar.

Hoe werkt MovieMeter?

MovieMeter heeft alle feiten op een rijtje gezet voor je, zodat je goed geïnformeerd kan blijven kijken naar je favoriete programma’s en films. Wanneer een film, serie of programma begint wordt er middels pictogrammen duidelijk gemaakt voor welke doelgroep het geschikt is. …

Welke leeftijd films?

Artikel 240a is door de overheid verbonden aan de leeftijd van 16 jaar. Op basis van dit artikel krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16 of 18. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Er kan om legitimatie worden gevraagd.

Is Kijkwijzer verplicht?

Kinepolis is wettelijk verplicht deze leeftijdskeuring te volgen; bij twijfel wordt er naar legitimatie gevraagd. Bij films gekeurd voor 16 jaar en ouder wordt de toegang geweigerd als de bezoeker jonger is dan 16 of geen geldig legitimatiebewijs bij zich heeft.

Hoe is Kijkwijzer tot stand gekomen?

Kijkwijzer waarschuwt alleen voor mogelijke schadelijke beelden in televisieprogramma’s of films. Aanvankelijk was het uitgangspunt dat ouders zelf verantwoordelijk zijn voor wat hun kinderen mogen zien. Daarom stelde Kijkwijzer de leeftijd 9 jaar en ouder officieel in.

Hoe worden de leeftijdsadviezen van Kijkwijzer bepaald?

Hoe komt een classificatie tot stand? Met behulp van een door Kijkwijzer ontwikkeld vragenformulier classificeren de omroepen, film- en dvd distributeurs hun producties zelf. Het onderwerp met de hoogste leeftijdsscore bepaalt het uiteindelijke leeftijdsadvies dat Kijkwijzer aan een productie geeft.

Hoe worden films beoordeeld?

Vooral het jaartal is belangrijk om mee te nemen in je beoordeling. Als je nu een film gaat kijken uit 1980, bijvoorbeeld ‘The Godfather’, zullen de visuele effecten tegenvallen. Daarom moet je gaan verdiepen in de visuele effecten die destijds goed waren.

Hoe oud is Kijkwijzer?

Kijkwijzer wordt sinds 2002 vastgesteld door het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM), althans, filmdistributeurs doen dat zelf na een training van het NICAM.

Hoe is de Kijkwijzer ontstaan?

Kijkwijzer wordt sinds 2002 vastgesteld door het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM), althans, filmdistributeurs doen dat zelf na een training van het NICAM. Kijkwijzer waarschuwt alleen voor mogelijke schadelijke beelden in televisieprogramma’s of films.

Waarom is de Kijkwijzer er?

De Kijkwijzer is een van oorsprong Nederlands hulpmiddel, waarmee kan worden nagegaan of het kijken naar een film, televisieprogramma of computerspel mogelijk schadelijk voor kinderen is (filmkeuring).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven