Hoe werkt SIP trunking?

Hoe werkt SIP trunking?

Een zogeheten SIP Trunk zorgt d.m.v. een SIP converter voor de afhandeling van de telefoon gesprekken. Het is de brug tussen VoIP telefonie en het traditionele telefonie. SIP Trunks zijn eigenlijk virtuele telefoonlijnen waarmee je via het internet kunt bellen naar zowel VoIP- als PSTN gebruikers.

Wat is een SIP oproep?

Het Session Initiation Protocol (SIP) is een signalering protocol dat wordt gebruikt om sessies in een IP netwerk op te starten. Een sessie kan een simpel telefoongesprek zijn tussen twee personen maar kan ook een multimedia conferentie zijn met meerdere personen.

Wat kost een SIP Trunk?

Sip Trunk Standard Als je niet kiest voor een onbeperkt bellen abonnement, dan bel je met je SIP Trunk voor slechts 2 cent per minuut. Daarnaast heb je je analoge en/of ISDN-lijnen niet meer nodig. Die abonnementen kun je opzeggen.

Wat is een SIP adres?

De VoIP provider geeft een SIP account aan de gebruiker die de gebruiker dan in zijn of haar telefoon programmeert. Een SIP account is vaak niets meer dan een adres van de SIP server van de VoIP provider, in combinatie met een telefoonnummer en een wachtwoord.

Wat doet een Trunk?

Oftewel: een telefoonlijn die via internet de bestaande telefooncentrale verbindt met het openbare telefonie netwerk. Dit houdt in dat inkomende en uitgaande gesprekslijnen niet meer via het traditionele ISDN telefonie netwerk lopen, maar via de eigen internetverbinding.

Wat is SIP afkorting?

Het Session Initiation Protocol (SIP) is een protocol om multimediacommunicatie (audio-, video- en andere datacommunicatie) mogelijk te maken en wordt onder meer gebruikt voor Voice over IP (VoIP).

Hoe werkt Voice over IP?

Bij VoIP bel je niet meer via een analoge of digitale (ISDN) lijn, maar via internet. Je belt dan dus via deze aansluiting naar andere telefoonnummers, net zoals je bij een analoge lijn zou doen. Bij internetbellen bel je daarentegen naar IP adressen.

Wat is een Trunk poort?

Een poort waar meerdere VLAN’s op geconfigureerd zijn is een trunk poort. Als er een pakket door de switch ontvangen wordt met een VLAN tag dan zal de switch deze broadcasten op alle poorten die in dat VLAN als access poort (untagged poort) aanwezig zijn EN op alle poorten die tagged in het VLAN zitten.

Hoe werkt een telefooncentrale?

In essentie maakt een telefooncentrale bij het opzetten van een gesprek een tijdelijke verbinding tussen een tweetal van de op centrale aangesloten poorten. Binnen complexe telefoonnetwerken is hier een groot aantal functies omheen noodzakelijk om te zorgen dat in de praktijk het telefoonnetwerk goed functioneert.

Hoe werkt VOYS?

Als je klant wordt van Voys, krijg je een telefoonnummer in een online omgeving. Jij bepaalt zelf wat er gebeurt als het nummer gebeld wordt. Zo kun je ervoor kiezen om een VoIP telefoon te laten rinkelen. Om de telefoon te laten rinkelen heb je een VoIP-account nodig.

Wat is een native VLAN?

Het native-VLAN is standaard het default-VLAN (VLAN 1). Vanwege security-overwegingen kan het native-VLAN als een ander VLAN worden geconfigureerd, bijvoorbeeld VLAN 80. Het native-VLAN wordt op een 802.1Q trunk-poort geconfigureerd en moet aan beide kanten van de trunk voor hetzelfde VLAN worden geconfigureerd.

Wat betekent untagged?

Untagged : Een trunk zal dus altijd zijn verkeer tagged afleveren en ontvangen om de pakketjes in het juiste vLAN terecht te laten komen. Untagged poorten zijn in de meeste gevallen bedoeld voor de endpoints zoals computers, laptops, printers etc.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven