Hoe werkt STP?

Hoe werkt STP?

Het doel van het spanning tree protocol is een redundant netwerk te bouwen tussen netwerk switchen. Je koppelt meerdere switchen in eenzelfde netwerk. Je zorgt ervoor dat er meerdere paden zijn naar de hoofd switch.

Wat is een netwerk loop?

Als het lampje “loop” brandt, heb je een ongewenste situatie. Bij netwerk-loop zijn er meerdere paden van dezelfde bron naar dezelfde bestemming, of zijn er netwerkpoorten doorverbonden. Bij een loop (Engels woord, spreek uit: “loep”) werkt je hele netwerk niet of slecht.

Wat is een STP?

Straight Through Processing (STP) is een term uit de bankwereld die aangeeft dat een opdracht automatisch verwerkt kan worden zonder menselijke tussenkomst. Hiervoor zijn nauwkeurige protocollen uitgewerkt.

Wat is een spanning tree?

Spanning Tree is een technologie om meerdere switches met elkaar te verbinden en deze lus-vrij met elkaar te laten communiceren. Met andere woorden: u kunt 2 of meer switches met elkaar verbinden met 2 verbindingen, zonder dat het verkeer rondgestuurd wordt in een oneindige lus.

Wat is een 802.1 D spanning tree?

Het Spanning Tree Protocol (STP – IEEE 802.1D) wordt gebruikt om redundantie van paden in een LAN netwerktopologie te beheersen. Om netwerken sneller en robuuster te maken worden verbindingen vaak redundant uitgevoerd. Het STP is geïmplementeerd in veel netwerkapparatuur, met name switches.

Wat is UTP en STP?

UTP kabels zijn niet-afgeschermde kabels (unshielded) en STP kabels zijn afgeschermde kabels (shielded). Een STP kabel, oftewel een afgeschermde kabel, zorgt ervoor dat de kans of interferentie wordt verkleind. Interferenties kunnen veroorzaak worden door elektromagnetische storingen tussen verschillende signalen.

Wat is het verschil tussen FTP en STP?

STP (S/FTP) staat voor Shielded twisted pair is qua opbouw gelijk aan FTP bekabeling. Echter is niet alleen de kabel omringd door een folie (“shield”), maar worden ook de aderparen met folie beschermd.

Wat is beter UTP of STP?

Kies voor afgeschermde kabels De kans op storingen/ruis bij data-overdracht zal dus worden geminimaliseerd en er is ondersteuning voor hogere datasnelheden. Zeker bij 10 Gigabit (of hoger) netwerken heeft STP een absolute voorkeur t.o.v. UTP.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven