Hoe werkt verwarming op aardgas?

Hoe werkt verwarming op aardgas?

Er bestaan verschillende systemen voor de verwarming met aardgas. Het meest gekende systeem bestaat uit een ketel met boiler die een bepaalde hoeveelheid water gaat opwarmen. Dit water wordt vervolgens door een netwerk van buizen naar meerdere radiatoren gepompt.

Wat is een centraal verwarmingstoestel?

Centrale verwarming is een soort verwarmingssysteem waarbij men gebruik maakt van een centraal punt waar de warmte wordt opgewekt en vandaaruit wordt getransporteerd naar de verschillende ruimtes die men wil verwarmen. Centrale verwarming wordt vaak afgekort met cv of cv-installatie.

Hoe werkt je verwarming?

Centrale verwarming verplaatst de warmte naar de radiatoren, of een ander verwarmend oppervlak, via de verdeler van het cv-systeem (bijvoorbeeld een leidingsysteem). Radiatoren en andere verwarmingsoppervlakken worden verwarmd met warm water. Ze brengen warmte aan de omgevingslucht via hun oppervlak.

Hoe werkt de CV-ketel?

Een cv-ketel werkt meestal op aardgas of stookolie en verhit met een brander het water in een gesloten systeem. Een circulatiepomp zorgt voor de circulatie van het warme water in het systeem. De cv-ketel is aangesloten op een rookafvoerkanaal of schouw om het rookgas af te voeren.

Welke verwarmingsinstallatie?

Prijs verwarmingsinstallatie

Soort verwarmingsinstallatie Prijs verwarmingsketel (incl. btw en plaatsing)
Verwarming op mazout gemiddeld € 7.500
Verwarming op vaste brandstof € 10.000 à 15.000
Verwarming met warmtepomp € 7.500 à 15.000
Verwarming met zonneboiler € 4.000 à 7.000

Is Ketelonderhoud verplicht?

Het onderhoud van het centraal stooktoestel van uw verwarmingsinstallatie is een verplichting, zowel voor particulieren als bedrijven. Centrale stooktoestellen op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen.

Hoe werkt een verwarming in huis?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven