Hoe wordt de afslagplaats bij Golf genoemd?

Hoe wordt de afslagplaats bij Golf genoemd?

De tee wordt ook wel de afslagplaats genoemd. De speler zal meestal zijn bal op een houten pinnetje zetten, deze wordt ook een tee genoemd.

Wat is de Engelse naam voor 3 onder par bij golf?

Albatros: Drie slagen onder par (ook wel ‘double eagle’ genoemd). All square: Gelijke stand bij matchplay. Approach: Een slag, meestal vanaf de fairway, naar de green. Apron: Het kort gemaaide stuk gras voor de green.

Hoe heet bij golf een slag boven par?

Par (golf)

Vermelding op scoreboard Prestatieterm Definitie
0 par (of: even) Slagen gelijk aan par
+1 bogey Eén slag meer dan de par
+2 double bogey Twee slagen boven par
+3 triple bogey Drie slagen boven par

Is een boom een vast obstakel?

De palen waarmee de boom verbonden is, zijn wel een vast obstakel. Indien de palen de speler hindert in zijn stand of voorgenomen swing dan mag de speler wel relief nemen volgens de regel van een vast obstakel ( r 24- 2b).

Hoe heet bij Golf de eerste slag?

Een drive is in de golfsport een slag met de driver vanaf de tee, de eerste slag op een hole. In het algemeen wordt ook nog gesproken van een drive wanneer deze gebeurt met een andere houten club. Wanneer de eerste slag gebeurt met een ijzer, spreekt men gewoonlijk van een afslag in plaats van een drive.

Wat is een airshot bij golf?

Het wordt ook wel een ‘airshot’ genoemd. Zo’n ‘airshot’ valt onder de definitie van een slag: de voorwaartse beweging van de club met de bedoeling de bal te slaan en in beweging te brengen. Het kan ook voorkomen dat je de bal per ongeluk twee (of meer) keer raakt, een double hit.

Wat betekent bij golf JQuit?

Kaarten die naar de NGF worden gezet zijn qualifying en hebben de status OK, “JQuit Hcp”, “Disq. Bijv: Een qualifying kaart met de status NR wordt niet naar de NGF gestuurd. Kaarten die naar de NGF zijn gestuurd en later een status verandering krijgen, bijv van Ok naar NR, worden niet aangepast bij de NGF.

Hoe heet eerste slag op hole bij golf?

Wat is een shot erger dan par op een hole?

Birdie = Het spelen van een hole in één slag minder dan par. Birdie = Een score van één slag onder de par van de hole. Green of putting green = Golfterm; kort gemaaid stuk gras aan het einde van iedere hole.

Wat is een vast obstakel bij golf?

Alles wat in de baan kunstmatig is, noemen we een obstakel. Een los obstakel mag overal worden verwijderd. Beweegt hierbij uw bal dan volgt geen strafslag, maar moet de bal wel worden teruggeplaatst. Een vast obstakel (afhankelijk van een plaatselijke regel bijvoorbeeld een verhard pad) mag worden ontweken.

Wat is de hindernis regel bij golf?

Hindernissen zijn waterpartijen of andere door de Commissie aangewezen gebieden, waarin ballen vaak verloren worden of niet te spelen zijn. Met één strafslag mag je gebruik maken van één van de specifieke opties om de hindernis te ontwijken en je bal van buiten de hindernis verder te spelen.

Wat is bij Golf de aanduiding dat een hole in twee slagen minder is gespeeld dan het daarvoor vastgestelde aantal?

Verder zijn er verschillende termen voor het scoren met een slag meer of minder als je een hole speelt: Birdie – Als men een slag minder nodig heeft op een hole dan de par aangeeft. Eagle – Als men 2 slagen minder nodig heeft op een hole dan de par aangeeft.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven