Hoe wordt de dochter van Nereus genoemd?

Hoe wordt de dochter van Nereus genoemd?

Ook Triton wordt in dit verband genoemd als tegenstander van Herakles. Nereus huwde een dochter van Okeanos, Doris. Uit dit huwelijk werden vijftig of meer dochters geboren, de Nereïden.

Hoe wordt een eendenkuiken genoemd?

Een mannetjeseend heet een “woerd”. Een jonge eend wordt pijltje (soms piel) genoemd; in het algemeen worden jongen van kippen en eenden ook wel “pulletje” of “pulleke” genoemd.

Hoe heet de zeegod?

Neptunus (in ouder Nederlands ook wel Neptuin) is een figuur uit de Romeinse mythologie. Hij was oorspronkelijk een god van de golven en van alle stromend water; later meer bepaald een god van de zee, zoals blijkt uit het feit dat men hem Salacia, een personificatie van de zilte baren, tot gemalin gaf.

Hoe heet kind van eend?

Het vrouwtje heet gewoon een eend. Jonge eendjes hebben verschillende namen, ze worden pijltjes, pieltjes, pullekes of pulletjes genoemd. Een mannetjeseend (rechts) noem je een woerd.

Wat is een pulletje?

De betekenis van pul is jong van een eend of kip. Dit woord bestaat al sinds 1599. Waarschijnlijk is dat het komt van de lokroep die men voor eenden heeft: Poele!

Hoe heet de dochter van de zeegod Triton?

Triton was een zoon van Poseidon en Amphitrite en broer van Rhode, Kymopolea en Benthesikyme….Triton (mythologie)

Triton
Τρίτων
Ouders Poseidon en Amphitrite
Siblings Rhode, Kymopolea en Benthesikyme
Nakomelingen kleine zeemeermin (in sprookje)

Hoe heet de echtgenoot van zeegod Aegir?

Categorie: Germaans Aegir was een Germaanse zeegod, de man van Ran en de vader van de negen dochters: de golven. Hij behoorde waarschijnlijk tot een oudere generatie van de Aesir en de Vanir, maar over zijn afkomst zijn geen details beschikbaar.

Hoe heet het kind van een eend?

Die worden vaak gehouden voor hun vlees. Een mannetjeseend noem je een woerd. Het vrouwtje heet gewoon een eend. Jonge eendjes hebben verschillende namen, ze worden pijltjes, pieltjes, pullekes of pulletjes genoemd.

Hoe heet het kind van een olifant?

Na een draagtijd van 22 maanden wordt een jonge olifant geboren. Een jonge olifant wordt een kalf genoemd. Het kalf weegt bij de geboorte ongeveer tussen de 80 tot 115 kilo!

Waar komt pulletje vandaan?

De letterlijke betekenis van het woord “pul” is een jong van een eend of een kip. Dit woord blijkt al sinds de 17e eeuw te bestaan. En ook te worden gebruikt. Waarschijnlijk is het woord afgeleid van de lokroep die men voor eenden en kippen gebruikt.

Hoe krijgen eenden babys?

Jonge eendjes gespot Het duurt gemiddeld 24 tot 32 dagen tot wilde eendenkuikens uit het ei kruipen. Eendenmoeders hebben soms wel drie legsels per jaar en per keer legt ze 6 tot 10 eieren. Je vindt de nesten meestal in de buurt van het water.

Wie is de zoon van Poseidon?

Triton (Oudgrieks: Τρίτων) is een god uit de Griekse mythologie. Triton was een zoon van Poseidon en Amphitrite en broer van Rhode, Kymopolea en Benthesikyme.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven