Hoe zag de Atheense democratie eruit?

Hoe zag de Atheense democratie eruit?

Deze Atheense democratie geldt nu als de oudste democratie ter wereld. Belangrijke politieke beslissingen in de stad werden genomen door een Volksvergadering (Ekklèsia), samengesteld uit de mannelijke burgers van achttien jaar en ouder. Een raad van vrijwillige burgers, de Boulè, diende voorstellen in ter stemming.

Hoe ziet Athene eruit?

Athene lijkt hierdoor een kleine stad, maar er wonen nog eens meer dan 3 miljoen mensen aan de rand van Athene. Athene is vernoemd naar de godin Pallas Athena. Athene is vooral bekend vanwege de oude gebouwen, zoals het Parthenon op de Akropolis. Het merendeel van de gebouwen in het Athene is niet zo oud meer.

Hoe werd Griekenland bestuurd?

3 De Grieken Er waren verschillende bestuursvormen. In een monarchie regeerde een koning. In een aristocratie regeerde een kleine groep aanzienlijke inwoners. Een tirannie was een alleenheerschappij, waarin één man op onwettige manier de macht had gekregen.

Wat voor samenleving hadden de oude Grieken?

Het oude Griekenland bestond lang geleden, in de Oudheid, tijd van de Oude Grieken, uit allerlei staatjes. Die staatjes werden stadstaten genoemd. Die stadstaten hadden allemaal dezelfde taal en godsdienst, maar ze hadden eigen wetten, geld en goden. Iedere stadstaat of streek had zijn eigen munten.

Hoe ontstond Athene?

Volgens de Griekse mythologie begon de vorming van Athene met een wedstrijd die door Zeus werd bedacht: Athena, de godin der wijsheid en Poseidon, de god van de zee, hadden allebei hun oog op de stad laten vallen. Degene die het meest nuttige geschenk aan Zeus gaf, zou de winnaar zijn.

Hoeveel mensen wonen in Athene 2020?

Athene – de hoofdstad van het land heeft 664.046 inwoners. De metropool Athene is een stuk groter en heeft meer dan 3.000.000 inwoners. 52,5% van de inwoners van Athene is vrouw en 47,5% is man. Athene is ook de meest bekende stad van Griekenland met prachtige archeologische bezienswaardigheden.

Welke oorlogen heeft Griekenland gehad?

De Peloponnesische Oorlog, 431-404 v. Vanaf 431 v. Chr. hield het Spartaanse leger tien jaar lang verwoestende tochten door Attica, terwijl de Atheense vloot de kusten van de Peloponnesos plunderde. Een groot verlies voor Athene was de dood van Pericles die in 429 v.

Hoe noem je een inwoner van Griekenland?

Deze naam wordt door sommige Grieken ook in andere talen geprefereerd (“Welcome to Hellas!”) en Grieken noemen zich ook in andere talen wel Hellenen, naar het Griekse woord Έλληνες (Ellenes, uitgesproken als Ellines).

Wat weten we over de cultuur van de oude Grieken?

De oud-Griekse cultuur ontstond in de duistere eeuwen, waarbij elementen van de voorafgaande Aegeïsche beschaving werd overgenomen, en bleef bestaan totdat ze opging in de hellenistische cultuur waarin ze zo blijven verderleven en de Romeinse cultuur ook zou beïnvloeden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven