Hoe zeg je de wegenbelasting op?

Hoe zeg je de wegenbelasting op?

Als u uw auto of motor verkoopt aan een particulier of aan een niet-RWD-erkend autobedrijf, dan moet u op een PostNL-punt het kenteken laten overschrijven op de naam van de koper. U krijgt dan een vrijwaringsbewijs. Wij zetten de motorrijtuigenbelasting op dat moment dan stop.

Wat kost wegenbelasting schorsen?

Kosten kenteken schorsen Voor voertuigen tot 15 jaar oud betaal je het normale tarief van 75,65 euro. Voor voertuigen ouder dan 15 jaar betaal je het lage tarief van 24,95 euro. Je betaalt dit bedrag ook voor het verlengen van de schorsing.

Wat heb je nodig om auto te schorsen?

Zo werkt schorsen bij een loket

  1. U gaat naar een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie.
  2. U neemt de volgende documenten mee:
  3. U betaalt de kosten.
  4. Het kenteken is direct geschorst.
  5. U ontvangt van de medewerker een schorsingsverslag met daarin de einddatum van de schorsing.
  6. Uw kentekenbewijs blijft geldig.

Kan ik mijn auto tijdelijk schorsen?

Als u besluit uw auto voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u deze voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Tijdens de schorsing mag uw auto niet op de openbare weg staan of rijden. U hoeft in die periode geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

Kan je wegenbelasting stop zetten?

U kunt uw auto of motor schorsen op een postNL-kantoor of via de site van de RDW. U betaalt gedurende de schorsingsperiode geen motorrijtuigenbelasting.

Wat heb je nodig om verzekering op te zeggen?

Doorgaans vraagt de verzekeraar om (een kopie van) het bewijs dat de auto niet meer op jouw naam staat; een vrijwaringsbewijs. Al betaalde premie wordt door veel autoverzekeraars teruggestort waarna de polis wordt beëindigd. Een eventuele nieuwe auto kun je dan direct bij een andere verzekeraar verzekeren.

Hoe lang moet een auto minimaal geschorst worden?

Let wel: De minimale schorsingsperiode is 1 maand, anders moet je alsnog motorrijtuigenbelasting over de schorsingsperiode betalen via een naheffing.

Wat kost een vrachtauto schorsen?

Het schorsen van het kenteken van een aanhangwagen, personen- of bestelauto kost 71,50 euro, maar 119 euro bij schorsing binnen één jaar na opheffing van een schorsing. Het schorsen van het kenteken van een vrachtauto kost 23,90 euro.

Waar kun je je auto laten schorsen?

Als u een voertuig wilt schorsen, vraagt u dat aan bij de RDW. De RDW kan een schorsing ook voor u verlengen of opheffen. U kunt dit online regelen of via het kentekenloket.

Hoe haal je auto uit schorsing?

U kunt de schorsing opheffen:

  1. bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie. Neem een geldig legitimatiebewijs mee, het tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs, of de kentekencard en de tenaamstellingscode.
  2. online via rdw.nl met uw DigiD.

Hoe vaak per jaar mag je een auto schorsen?

Een tweejarige schoringsperiode kan met één jaar worden verlengd. Vóór 2019 werd er een extra hoog boetetarief van 120 euro gehanteerd als je een auto jonger dan 15 jaar meermaals binnen één jaar schorste. Inmiddels mag je elke auto zo vaak schorsen als je wilt. Je betaalt echter wél telkens het hoge schorsingstarief.

Kun je een auto tijdelijk uit de wegenbelasting halen?

Gebruikt u uw auto of motor tijdelijk niet? Dan kunt u uw auto of motor schorsen. U hoeft dan gedurende de schorsingsperiode geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Wel moet u eerst een aantal zaken regelen, voordat uw auto of motor als geschorst geregistreerd staat.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven