Hoe zet ik een NAS op?

Hoe zet ik een NAS op?

Sluit de meegeleverde stroomkabel aan op de voedingspoort van de NAS en steek de stekker in het stopcontact. Verbind de NAS via een netwerkkabel met je router. Zet de NAS aan. Wacht tot je een pieptoon hoort.

Kan NAS niet meer vinden?

Kan Synology NAS niet lokaliseren via Synology Assistant Schakel tijdelijk de firewall en antivirussoftware op uw computer uit. Gebruik andere ethernetkabels om uw Synology NAS aan te sluiten om te controleren op defecte kabels. Voer Synology Assistant uit op een andere computer en zoek naar uw Synology NAS.

Waar zet je een NAS neer?

NAS in de woonkamer Heb je een uiteinde van je netwerk waar relatief lichte netwerkverbruikers op zitten, dan is het geen probleem om daar je NAS neer te zetten. Eén van die plekken is wellicht het meubel waarin al je AV-apparatuur staat.

Hoe installeer ik een Synology?

Ga naar de Synology website en download de Synology Assistant software. Kies in het menu eerst jouw NAS. Doorloop de stappen van de installatie op je scherm. Optioneel: Naast de Synology Assistant software kun je ook de Synology Find site gebruiken.

Hoe kan ik mijn NAS via internet benaderen?

Wilt u nu via een browser van buitenaf toegang krijgen tot uw nas, dan moet u in uw router aangeven dat al het verkeer dat van buitenaf aanklopt op poort 80 van uw (internet-) ip-adres, wordt doorgestuurd naar de nas. Bovenstaande schetst het principe; de manier waarop dat in de router werkt, kan per model verschillen.

Hoe werkt een NAS Synology?

Twee NAS-apparaten van Synology kunnen samen een HA-cluster vormen. Alle services en gegevensaanvragen worden door de actieve NAS uitgevoerd en in realtime gespiegeld op de passieve NAS in stand-bymodus. Als er een storing in de actieve NAS optreedt, zal het passieve systeem de taken in een paar seconden overnemen.

Kan NAS Synology niet vinden?

Zorg dat uw Synology NAS en computer zich in hetzelfde lokale netwerk en subnetwerk bevinden. Schakel de firewallsoftware op uw computer tijdelijk uit of verwijder deze. Gebruik andere ethernetkabels om verbinding te maken met uw Synology NAS om te controleren op defecte kabels.

Kan niet meer inloggen op mijn Synology?

het gebruikersaccount en de netwerkinstellingen opnieuw instellen

  • Gebruik de paperclip of pen om de resetknop aan de achterkant van de NAS ongeveer 4 seconden ingedrukt te houden.
  • De NAS start nu opnieuw op.
  • Stel een nieuw wachtwoord in voor je account.

Hoe warm mag een NAS worden?

Voor de meeste 7200RPM schijven is 40°C de gemiddelde temperatuur.

Hoe werkt een Synology?

Bestanden beheren met webgebaseerd File Station Met File Station, een van de toepassingen van Synology DiskStation Manager, kunnen gebruikers via een webinterface hun bestanden eenvoudig beheren op Synology NAS. U hebt ook toegang tot de bestanden die op Synology NAS zijn opgeslagen via een mobiel apparaat.

Hoe kan ik mijn Synology via internet benaderen?

Open http://find.synology.com in een internetbrowser om de gebruikersinterface van de NAS te openen. Bijvoorbeeld Google Chrome, Safari, Firefox of Internet explorer. Doe dit op een computer die met hetzelfde netwerk verbonden is.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven