Hoe ziet het leven van een piloot eruit?

Hoe ziet het leven van een piloot eruit?

Je reist de hele wereld over, werkt samen met mensen die net zo gek zijn op vliegen en reizen als jij, en je mag elke dag weer een vliegtuig besturen. De zon zien opkomen of ondergaan vanuit de cockpit is iets heel bijzonders. Wil je het leven als piloot combineren met een gezin dan wordt het wel wat lastiger.

Kan ik piloot worden?

Om verkeersvlieger te worden moet je een vliegopleiding gevolgd hebben. In Nederland heb je alleen particuliere beroepsluchtvaartscholen die je (in circa twee jaar) opleiden tot piloot. Dit zijn de hbo-opleidingen: Aviation met specialisatie Aviation Flight aan de Hogeschool van Amsterdam.

Wat doet de gezagvoerder?

Een gezagvoerder is de hoogst verantwoordelijke aan boord van een zeeschip, verkeersvliegtuig, luchtschip, ruimtevaartuig of binnenschip. Alle andere bemanningsleden staan onder zijn of haar gezag. Gezagvoerder is een functie. Kapitein, captain en schipper zijn in beginsel een rang.

Wat zijn de werktijden van een piloot?

Een werktijd van 8 uur is in de luchtvaart een kort dagje. De ene dag naar Tel Aviv, werktijd van 12,5 uur, zonder vertraging. De volgende dag Las Palmas, werktijd van 11,5 uur. Een piloot heeft te maken met een verstoord bioritme gedurende zijn gehele loopbaan.

Hoe ziet een werkweek van een piloot eruit?

Normaal gezien vliegt een piloot zo’n 900 uur per jaar. Dat lijkt misschien niet veel maar zoals je kan zien in mijn dagplanning (zie onderaan artikel) ben ik dikwijls ongeveer zo’n 12 uur van huis weg voor een normale werkdag. Vlieguren tellen enkel voor je vergunning.

Welke vooropleiding heb je nodig voor piloot?

Vooropleiding

  • Havo-diploma met tenminste wiskunde B, natuurkunde, Engels en Nederlands.
  • Vwo-diploma óf overgangsbewijs naar het eindexamenjaar met het juiste vakkenpakket tenminste: wiskunde A of B, natuurkunde, Engels en Nederlands.

Hoe lang duurt het om piloot te worden?

Hoe lang duurt de opleiding tot verkeersvlieger? De opleiding duurt ongeveer 22 maanden. Er kunnen zich echter altijd omstandigheden voordoen waardoor je vertraging oploopt. We adviseren je dan ook rekening te houden met 24 maanden.

Wat verdient een gezagvoerder?

Circa 45.000 euro bruto per jaar, inclusief vakantiegeld en (optionele) eindejaarsuitkering, laat de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) weten.

Wat zijn de taken van een piloot?

Eerste officier in de luchtvaart In de burgerluchtvaart wordt de eerste officier vaak copiloot of first officer genoemd. Aan boord van het vliegtuig is de gezagvoerder eerst verantwoordelijke piloot voor het vliegtuig. Op deze manier blijven beide piloten ervaring in het besturen van het vliegtuig opdoen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven