Inhoudsopgave
Hoe zijn de wegen in Denemarken?
De wegen zijn goed in het hele land en de Denen houden zich in het algemeen aan de verkeersregels. Wees wel alert op fietsers, vooral als je rechts- of linksaf slaat. Fietsen is net als in Nederland erg populair in het Scandinavische land. In Denemarken moet je minstens 18 jaar oud zijn om auto te rijden.
Hoe hard mag je in Denemarken rijden?
Maximumsnelheid Denemarken A: Op bepaalde hoofdwegen of delen daarvan kan een maximumsnelheid van 90 km/h of 100 km/h gelden. Deze maximumsnelheid wordt aangegeven met borden. In het centrum van Kopenhagen geldt een maximumsnelheid van 40 km/h. In meer steden wordt de maximumsnelheid verlaagd naar 40 km/h.
Wat mag je meenemen naar Denemarken?
Alle artikelen voor persoonlijk gebruik voor je vakantie in Denemarken kun je zonder formaliteiten invoeren, zoals foto- en sportuitrustingen, fietsen, radio’s en camera’s. Invoer van levensmiddelen voor privégebruik is in het algemeen toegestaan, mits deze afkomstig zijn uit een EU-land.
Is in Denemarken een fietshelm verplicht?
Neem een fietshelm mee. Het is niet verplicht om met helm te fietsen in Denemarken, maar dit is wel verstandig. Zeker als je de route niet kent en het gewend bent stevig door te fietsen, val je sneller en is het goed een helm te dragen op de fiets.
Heb je een vignet nodig voor Zweden?
Geen vignet voor Zweden Je hebt dus niet, zoals in bijvoorbeeld Tsjechië en Slovenië, een vignet nodig voor de snelwegen in Zweden. Je hoeft van tevoren niets te doen en het wijst zich allemaal vanzelf.
Hoe hard mag je op de Deense snelweg?
De maximumsnelheden in Denemarken zijn: Binnen de bebouwde kom 50 km/h. Buiten de bebouwde kom 80 km/h. Snelwegen 110 km/h.
Kun je fietsen in Denemarken?
De fiets is in Denemarken het populairste vervoersmiddel; negen van de tien Denen hebben er een. En met meer dan 12.000 kilometer aan fietsroutes is het voor fietsers een waar walhalla. De afstanden tussen dorpen, steden en bezienswaardigheden zijn kort, een interessante tussenstop is zo gemaakt.