Hoeveel aardbollen heb ik nodig?

Hoeveel aardbollen heb ik nodig?

De voetafdruk van een gemiddelde Nederlander komt zo op 5 hectare. Als iedereen zoveel ruimte nodig heeft, dan zijn er bijna 3 aardbollen nodig.

Hoeveel aardes verbruik ik?

Per mens is op basis van een eerlijke verdeling 1,63 mondiale hectare beschikbaar. Wereldwijd gebruiken we nu per mens 2,7. Een gemiddelde Nederlander gebruikt zelfs 4,9 hectare! Op dit moment hebben we anderhalve Aarde nodig om te produceren wat we in één jaar gebruiken.

Hoeveel planeten heb ik nodig?

In het Living Planet Report dat het Wereld Natuur Fonds jaarlijks uitbrengt, berekende de organisatie dat als iedereen zou leven als een gemiddelde inwoner van de Europese Unie, er 2,8 planeten nodig zouden zijn om die levensstijl duurzaam te onderhouden. De EU gaat dus ver over de draagkracht van de aarde heen.

Wat is een persoonlijke voetafdruk?

Wat is de voetafdruk? Om te voorzien in onze levensbehoeften is ruimte nodig om de productie en afvalverwerking hiervan te kunnen waarborgen. De ecologische voetafdruk geeft ons inzicht in de hoeveelheid land die nodig is voor onze consumptie. Hoe groot je eigen voetafdruk is, hangt dus af van je leefgewoonten.

Hoe bereken ik mijn voetafdruk?

Door het aantal hectares te delen door 1.7 zie je hoeveel aardbollen er nodig zijn als iedereen zo zou leven als jij. Bovendien geeft de uitslag ook een handig overzicht van de verdeling van jouw voetafdruk.

Hoeveel aardbollen heeft Nederland nodig?

Als iedereen zou leven als een Nederlander, dan hebben we 3,5 aardbollen nodig om te voldoen aan de consumptie. Wereldwijd bedraagt de ecologische voetafdruk anderhalve aarde.

Hoeveel aardes heeft Nederland nodig?

Hoe groot is jouw Eva?

Enkele getallen

Continenten Enkele landen
Noord-Amerika 7,10 hectare Verenigde Arabische Emiraten
Europa 3,5 hectare Verenigde Staten
Oceanië 5,4 hectare België
Wereld 2,7 hectare Nederland

Wat is de gemiddelde FootPrint?

Momenteel is echter de gemiddelde voetafdruk van alle mensen op aarde 2,3 hectare, dus verbruiken we meer dan wat de aarde ons kan bieden! Onze huidige levensstijl zal er dus toe leiden dat de natuurlijke reserves van de aarde opraken.

Wat is jouw footprint?

Je ecologische voetafdruk is, zoals het Wereld Natuur Fonds het simpelweg omschrijft “het stuk natuur dat nodig is om de goederen en diensten te kunnen produceren die nodig zijn om een bepaalde levensstijl te ondersteunen”.

Hoe duurzaam is jouw lifestyle Doe de test?

HOE DUURZAAM IS JOUW LIFESTYLE? Met deze test krijg je meer inzicht in de impact van jouw persoonlijke levensstijl op de aarde. Aan het eind van de test zie je of je fantastisch op weg bent of dat er wellicht nog werk aan de winkel is.

Hoe bereken je je ecologische voetafdruk?

Bij een ecologische voetafdruk wordt er gekeken naar de ruimte die je inneemt op aarde. Hoeveel oppervlakte is er nodig voor de dingen die jij doet en consumeert, en die je weer weggooit. Voor al de dingen die jij consumeert is namelijk ruimte nodig. Denk bijvoorbeeld aan het voedsel wat je eet.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven