Hoeveel ATP wordt er verbruikt per molecuul glucose in de investeringsfase van de glycolyse?

Hoeveel ATP wordt er verbruikt per molecuul glucose in de investeringsfase van de glycolyse?

De energie-oogstende fase Met de investering van twee ATP moleculen hebben de eerste vijf stappen van de glycolyse de zes koolstof suiker glucose herschikt en gesplitst in twee drie koolstof suiker fosfaten.

Kan de ATP concentratie in het cytoplasma invloed hebben op de snelheid van de glycolyse?

De glycolyse vindt plaats in het cytoplasma van de cel. Bij de glycolyse komt energie vrij, doordat ADP wordt omgezet in ATP, en NAD+ in NADH. De vrijkomende energie wordt op deze manier in moleculen ATP en NADH opgeslagen. Er komt echter niet alleen energie vrij.

Hoeveel ATP in glycolyse?

Energie. De glycolyse kost 2 ATP, maar levert 4 ATP op. Netto komt dit dus uit op een totaal van 2 ATP. Daarnaast levert het ook nog eens 2 NADH op, die in de oxidatieve fosforylering ook nog eens 6 ATP opleveren.

Welk enzym bepaalt de maximale snelheid waarop de Glycogenolyse plaats kan vinden?

De snelheid van de gluconeogenese wordt bepaald door het sleutelenzym fructose 1,6-difosfatase voor de omzetting van fructose 1,6-difosfaat (F-1.6BP). Acetyl-CoA beïnvloedt de activiteit van het enzym pyrodruivenzuur-carboxylase in het mitochondrium en citroenzuur doet dat bij het enzym fructose 1,6-difosfatase.

Welke producten kunnen er gemaakt worden met Melkzuurgisting?

Bij melkzuurgisting wordt lactose omgezet in melkzuur. Dit gebeurt door melkzuurbacteriën toe te voegen aan de melk. De reactie die dan plaatsvindt is: glucose → melkzuur + ATP, je kan dat ook schrijven als C6H12O6 → 2C3H6O3 +2 ATP.

Wat houdt gluconeogenese in?

Gluconeogenese is het opnieuw vormen van glucose. Bij gluconeogenese wordt glucose uit niet-koolhydraatbronnen als aminozuren en glycerol, maar vooral uit pyrodruivenzuur, gemaakt. De belangrijkste enzymen die nodig zijn bij de gluconeogenese bevinden zich in het cytoplasma van de cel.

Hoeveel ATP uit vet?

Eén vetzuur produceert maar liefst 129 ATP, dat is vier keer zo veel als een glucose molecuul (15). De eiwitten uit voedsel worden verteerd tot verschillende aminozuren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven