Hoeveel banden oppompen met CO2 patroon?

Hoeveel banden oppompen met CO2 patroon?

De patronen zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Je hebt ze van 12 gram, 16 gram of 25 gram CO2. Welk formaat je moet hebben hangt van je banden af. Met een 16 grams patroon pomp je een raceband op tot 8 bar en een 26 inch mountainbikeband tot ongeveer 2,5 bar.

Welke CO2 patroon?

Maat v/d band CO2 12 gram CO2 16 gram
700x23c 6.2 bar 9 bar
700x28c 4.3 bar 6 bar
26×1.95 2.1 bar 2.7 bar
26×2.40 1.4 bar 1.8 bar

Wat is een CO2 pomp?

Een Co2-pomp is in principe een houder waarin koolstofdioxide patronen geplaatst kunnen worden. Afhankelijk van het type Co2-pomp zit er een regulator op of niet. Een regulator zorgt er natuurlijk voor dat je wat secuurder kunt doseren bij het op spanning brengen van je fietsband.

Welke CO2 pomp racefiets?

De Sapo Controller Kit is echt een hartstikke goede keus als fietspomp. Met deze pomp-set met 2 CO2-patronen en instelbaar ventiel kan je tot 2x toe elke normale fietsband compleet oppompen. Doordat hij zo klein en compact is, is hij gemakkelijk mee te nemen voor iedere rit. Ook zijn de 2 CO2 patronen 16 gram.

Hoe werkt BBB CO2 pomp?

Daarom hebben wij de EasyAir ontwikkeld. Pomp je band op in een paar seconden met het Co2 patroon. De cartridge kan op de inflator worden geschroefd zonder het patroon te openen zodat jij de controle houdt over de luchtdruk. Terug op de fiets in een paar seconden en geniet van de rest van je rit.

Hoeveel gram CO2 voor mountainbike?

Gebruik je een 2.2. of meer (bredere) band, pomp dan eerst! een beetje lucht met de pomp in de band en jas er dan een co2 patroon achteraan. Dan voorkom je dat je je ellendig pompt of met een te zachte band blijft zitten. Voor mtb kan je het beste een 16 of 20 grams patroon nemen.

Welke CO2 patronen voor MTB?

Voor mtb kan je het beste een 16 of 20 grams patroon nemen. anders is een 12 grams voor racefietsbandjes voldoende. Een MTB krijg je op ongeveer 2,2 bar en een racefietsbandje op een dikke 6 bar. Voldoende om thuis te komen.

Hoe gebruik je CO2 pomp?

Er bestaan eigenlijk twee soorten pompen (ofwel ‘inflators’): pompen met een regelaar en zonder. Met deze regelaar kun je zelf bepalen hoe hard je de band oppompt, zonder een regelaar kun je dit niet zien. Ook moet er natuurlijk worden gelet op het type ventiel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven