Hoeveel dagen Lapland?

Hoeveel dagen Lapland?

5-7 dagen reizen door winters Lapland!

Wat kost een weekje Lapland?

In totaal hebben wij 2300 euro uitgegeven, dat neerkomt op een bedrag van ongeveer 142 euro per persoon, per dag. Hieronder volgt een kostenoverzicht om je een idee te geven wat je ongeveer kwijt bent voor een week in Fins Lapland.

Wat is mooier Fins of Zweeds Lapland?

In vrijwel heel Fins Lapland vind je het sprookjesachtige landschap met de witte wollige bomen. Zeker tot in het Finse Saariselkä bevind je je in de bossen. In Zweeds Lapland verandert het landschap snel in bergachtig landschap met minder bomen en meer struiken, zoals in de regio Abisko.

Hoeveel graden in Lapland?

Je verwacht het misschien niet, maar de zomermaanden in Lapland kunnen aangenaam warm zijn. Van juni tot en met juli ligt de gemiddelde dagtemperatuur tussen de 15oC en 20oC. Op zeldzame dagen kan de temperatuur zelfs uitschieten naar bijna 30oC! Ondanks de relatief warme zomers, is deze periode ook meteen de natste.

Wat kost 5 dagen Lapland?

Zweeds Lapland Noorderlicht locatie 5 dagen, v.a. € 1.295 p.p. Kleinschalig 5 dagen, v.a. € 2.095 p.p. Wereldberoemd 5 dagen, v.a. € 1.250 p.p.

Welke maand Noorderlicht Lapland?

Aangezien het in juni en juli niet donker wordt in Lapland (in deze periode schijnt de middernachtzon 24 uur per dag), is het daardoor in de zomer niet mogelijk om het noorderlicht waar te nemen. De periode dat het noorderlicht dus daadwerkelijk zichtbaar is strekt zich uit van augustus tot en met mei.

Wat kost een wijntje in Lapland?

Alcohol is duur. Dit komt omdat er hoge belastingen over betaald moeten worden. Reken op 6-7 euro per glas van 0,33 liter bier.

Wat kost wijn in Lapland?

Prijzen in de supermarkt in Finland.

Melk (regelmatige), (1 liter) 0.95 EUR (0.69-1.20)
Fles wijn (uit de middenklasse) 12 EUR (8.00-15)
Binnenlands bier (0.5 liter fles) 2.40 EUR (1.30-3.50)
Geïmporteerde bier (0,33 liter fles) 2.90 EUR (1.70-4.00)
Pakje sigaretten (Marlboro) 8.00 EUR (7.10-9.20)

Wat behoort tot Lapland?

Lapland strekt zich namelijk uit over het aller-noordelijkste gedeelte van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland (Kola). De naam “Lappen” wordt door de Samen als onbeleefd, zelfs ietwat beledigend ervaren. Ze geven de voorkeur aan de naam “Samen”.

Waar begint Zweeds Lapland?

Lapland is geen land met duidelijk afgebakende grenzen. Van oudsher wordt het gebied in Noord-Scandinavië, waar rendieren leven, Lapland genoemd. Dit is in feite het gebied van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland (Kola) dat boven de poolcirkel ligt.

Hoe koud is het in de winter in Lapland?

Ja, het kan koud worden in de winter in Lapland. Vanaf half december zakken de temperaturen gemiddeld naar -5 ºC tot -15ºC. Het kan echter met gemak kouder worden, met een temperatuur die verder daalt tot -20ºC of zelfs -30°C!

Hoe koud is Lapland?

Hoe koud is het in Lapland in de winter? In de wintermaanden, tussen december en april, zakken de temperaturen naar ongeveer -5ºC tot -15ºC. Soms schommelt het kwik rond het vriespunt, maar er wordt ook wel eens -20ºC tot -30°C op de thermometer aangetikt. De gevoelstemperatuur is anders dan in Nederland en België.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven