Hoeveel dagen per jaar regent het in Spanje?

Hoeveel dagen per jaar regent het in Spanje?

De meest regenachtige steden zijn te vinden in het noorden van het Spaanse vasteland waar het gemiddeld 170 dagen per jaar regent en meer dan 1.000 liter regen per vierkante meter valt.

Welk soort klimaat heeft Spanje?

Binnen de klimaatclassificatie van Köppen-Geiger is er vooral sprake van B en C-klimaten, met in de hogere gelegen delen D en zelfs E-klimaten. Voor de kustgebieden van Spanje is er grotendeels sprake van een warm mediterraan klimaat, met milde nattere winters en warme droge zomers.

Waarom regent het weinig in Spanje?

Hoogvlakte. Op de Spaanse hoogvlakte heerst een landklimaat. De zomers zijn hier heet en droog, s’winters kan het flink vriezen en overgangsseizoenen zijn er nauwelijks. Gemiddeld valt hier zo’n 440 mm regen per jaar, in herfst en voorjaar veel meer dan tijdens de zomer.

Wat is het gemiddelde temperatuur in Spanje?

De gemiddelde temperatuur Spanje is rond de 15 tot 18 graden. Aan de Costa del Sol zijn ongeveer de gemiddelde temperaturen in Spanje, maar valt in de winter iets meer neerslag.

Wat is de beste reistijd voor Spanje?

De maanden april en mei, maar ook september, oktober en november zijn het meest gunstig om het midden van Spanje te bezoeken. Het zuiden van Spanje wordt niet voor niets het zonnige zuiden genoemd. In de meeste Zuid-Spaanse plaatsen geniet u het hele jaar door van goed weer.

Hoe warm is het in december in Spanje?

Het weer in Spanje in december is kan erg koud zijn met temperaturen tussen de 3°C en 11°C graden. We raden het aan om warm te kleden. In de winter is er kans op oosten wind die de gevoelstemperatuur naar beneden brengt. Als er geen wind is, is het niet extra koud.

Heeft Spanje een landklimaat?

Bijna een landklimaat. Zeer hete zomers, koude winters, weinig neerslag.

Waar is het nog warm in Spanje?

Heerlijk nazomeren in Spanje: 5 topbestemmingen

  • De Balearen. Eilanden als Mallorca en Ibiza zijn gekend als druk of duur tijdens de zomermaanden.
  • Valencia / Costa del Azahar.
  • De Costa Blanca.
  • Andalusië
  • Barcelona / Costa Brava.

Kan het vriezen in Spanje?

Het binnenland van Spanje kent grote verschillen in temperaturen. Zo kan gedurende de Spaanse winter gemakkelijk vriezen in de hoger gelegen gebieden en in de zomer kan de temperatuur oplopen tot 30 graden met weinig neerslag. In de winter kan men in de Pyreneeën en in het zuiden van Spanje in de Sierra Nevada skiën.

Waarom is het in Spanje mooi weer?

Doordat Spanje dichterbij de evenaar ligt, schijnt de zon er feller dan bijvoorbeeld in Nederland het geval is. Dat de zon vaak lang en fel schijnt, is mooi als je een vakantie hebt gepland, maar het is ook verstandig je goed voor te bereiden op de hogere temperaturen dan je thuis gewend bent.

Hoe warm is Zuid Spanje in de winter?

Wintertemperatuur. In de periode van december tot februari ligt de gemiddelde temperatuur rond de 12 graden. Al kan deze oplopen naar 15 tot 17 graden. De nacht temperatuur zal niet onder de 10 graden komen.

Hoe warm is het in Spanje in april?

De gemiddelde temperatuur in Spanje in april is 18° / 7° graden. Er zijn gemiddeld 16 dagen met regen in Spanje in april. Het weer in Spanje in april is Goed. Er zijn gemiddeld 0 dagen met sneeuw in Spanje in april.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven