Hoeveel extra aflossen Obvion?

Hoeveel extra aflossen Obvion?

Wil je met geleend geld extra terugbetalen? Dan mag je elk kalenderjaar per leningdeel 10% van de oorspronkelijke hoofdsom van dat leningdeel extra terugbetalen zonder dat je hiervoor een vergoeding (boete) betaalt. Je kunt bij ons ook maandelijks extra terugbetalen.

Hoeveel boetevrij aflossen Obvion?

Elk kalenderjaar mag je 20% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag per leningdeel vergoedingsvrij terugbetalen. In dit geval is dat €20.000 per leningdeel. Je wilt 12 maanden €300 extra terugbetalen op één van de twee leningdelen: 12 x €300 = €3.600.

Kun je een aflossingsvrije hypotheek oversluiten?

Volgens de wet mag je een aflossingsvrije hypotheek gewoon oversluiten naar een andere bank. In de praktijk is het alleen zo dat veel banken hier niet meer op zitten te wachten. De meeste banken houden de regel aan dat ze maximaal 50% van de huidige woningwaarde aflossingsvrij willen financieren.

Wat gebeurt er met een aflossingsvrije hypotheek?

Wat doet mijn bank op de einddatum? Banken en andere geldverstrekkers zijn bereid op de einddatum van de aflossingsvrije hypotheek de hypotheek (deels) te verlengen. De bank kijkt hiervoor of je de rentelasten kunt blijven betalen. De bank kijkt daarbij meestal ook of je de nieuwe werkelijke lasten kunt betalen.

Hoeveel mag je extra aflossen?

Hoeveel je extra kunt aflossen verschilt per hypotheek. In veel gevallen kun je per jaar 10% extra boetevrij aflossen. Je kunt in één keer een extra bedrag overmaken, of je maandelijkse bedrag verhogen.

Hoe lang duurt beoordeling hypotheek Obvion?

Dan wil je graag weten wanneer Obvion de wijziging verwerkt of jouw vraag beantwoordt. Wij streven ernaar om je zo snel en adequaat mogelijk van dienst te zijn….Dit zijn de actuele reactietermijnen.

Onderwerp Maximale reactietermijn
ASR Spaarhypotheek 25-30 werkdagen
Adreswijziging 10 werkdagen

Wat is een Vergoedingsvrij bedrag?

In de Algemene Voorwaarden van jouw hypotheek staat vermeld hoeveel je elk jaar extra kunt terugbetalen zonder een vergoeding (boete) te betalen. Of kijk in MijnObvion, daar staat je vergoedingsvrije terugbetaalbedrag per leningdeel vermeld.

Kun je aflossingsvrije hypotheek omzetten naar annuiteitenhypotheek?

Je kunt er ook voor kiezen om je aflossingsvrije hypotheek om te zetten in een annuïteitenhypotheek. In dat geval blijf je bij dezelfde geldverstrekker en houd je dezelfde rente en voorwaarden. Houd er wel rekening mee dat je maandlasten zullen toenemen omdat je naast rente ook nog aflossing gaat betalen.

Kan je een aflossingsvrije hypotheek verhogen?

U mag nooit meer aflossingsvrij lenen dan uw huidige aflossingsvrije hypotheek. Wilt u de hypotheek verhogen? Dan moet u aflossen.

Wat gebeurt er als de looptijd van de hypotheek afloopt?

Als de looptijd van uw hypotheek eindigt, moet deze afgelost zijn. Bij sommige hypotheekvormen los je tijdens de looptijd automatisch af en bij andere hypotheekvormen moet je aan het einde van de looptijd de gehele hypotheek in een keer aflossen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven