Hoeveel groeit passiebloem?

Hoeveel groeit passiebloem?

Eenmaal op dreef kan de passiebloem enkele meters per jaar groeien! Stevig snoeien is dus van belang, als u de plant niet door uw gehele huiskamer wilt laten groeien. Eind september kunnen houtige takken flink terug worden gesnoeid en in het voorjaar eventueel verzwakte takken.

Heeft passiebloem veel water nodig?

De passiebloem heeft relatief veel water nodig. De aarde moet in de groeiperiode altijd vochtig blijven. Stuwvocht moet echter worden vermeden want dat kan de wortels beschadigen. In de winter weinig water geven.

Heeft passiebloem veel zon nodig?

Passiflora staat graag op een zonnige, beschutte plek, maar is vroeg in het voorjaar wat gevoelig voor een teveel aan zon. Planten die binnen overwinterd hebben kunnen daarom het beste op een bewolkte dag buiten gezet worden om zonnebrand te vermijden.

Hoe snel groeit Passiflora caerulea?

Passiflora caerulea, Passiflora incarnata und Passiflora lutea) kunnen met bescherming in de tuin spalieren of pergola’s begroeien. Ze klimmen binnen een jaar meerdere meters.

Hoe lang bloeit de passiebloem?

De gewone passiebloem bloeit overvloedig en lang van juni tot november. De bloemen worden in warme zomers vaak gevolgd door eivormige vruchten die later oranje kleuren. Die zijn eetbaar, maar erg droog. In een zachte herfst kan het blad tot ver in december aanblijven.

Hoe lang gaat een passiebloem mee?

Gemiddeld genomen leven Passiflora’s in de tuin zo’n 5 jaar. In die tijd heeft uw plant duizenden bloemen gehad. Het is een goed idee om elk jaar wat stekken te maken en die u binnenshuis te overwinteren. Als er een strenge winter komt kunt u gewoon uw stek in de tuin zetten.

Hoe verzorg je een passiebloem?

Geef de passiebloem die in een pot of kuip staat regelmatig water in de zomer. Je kunt om de twee weken iets kuipplantenmest geven, maar niet te veel. Geef je namelijk te veel mest dan zal de plant heel snel groeien maar er zullen weinig bloemen verschijnen. Geef de plant in de herfst minder water en geen mest.

Hoe lang leeft een passiebloem?

Kan een passiebloem tegen vorst?

Anders kunnen er schimmels in de plant komen. Let wel op, deze ‘speciale’ behandeling is maar 1 tot 2 jaar nodig. Daarna kan de plant op een beschutte plek gerust vorst verdragen. De passiebloem is winterhard tot +/- -12 graden.

Kan passiebloem in de schaduw?

Standplaats: Halfschaduw of volle zon. Hoogte: Dit is afhankelijk van het snoeien. Wanneer je de plant laat gaan zal zij al na enkele jaren een hoogte van zo’n 4 meter bereiken. Bladhoudend of verliezend: De Passiflora is half-bladhoudend.

Hoe lang bloeit een Passiflora?

Hoeveel Passiflora per strekkende meter?

De passiflora is een snelle groeier. Met ongeveer twee planten per strekkende meter zul je aan het einde van het seizoen je schutting of muur redelijk volgroeid hebben.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven