Hoeveel invoerrechten moet ik betalen vanuit Turkije?

Hoeveel invoerrechten moet ik betalen vanuit Turkije?

Je betaalt voor de meeste producten uit Turkije geen invoerrechten. Dit komt door de douane-unie tussen de EU en Turkije. Betaal je bij import van kleding uit China of de Verenigde Staten meestal 12% invoerrechten, bij import uit Turkije is dit tarief 0%.

Wat mag je mee terug nemen uit Turkije?

Je mag voor maximaal € 430,- aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Ook over een teveel aan sigaretten, tabak of drank betaal je belasting. Hoeveel sigaretten of (sterke) drank je mag invoeren, hangt af of je Nederland binnenkomt vanuit de EU of daarbuiten.

Hoe bereken je invoerrechten?

U berekent de invoerrechten over de waarde van de goederen die u laat invoeren. Dat is de prijs van de goederen plus onder andere commissies, de kosten voor het vervoer (inclusief verzekeringskosten) tot tot aan de buitengrens Europese Unie (EU). U berekent de btw over de waarde van de goederen die u laat invoeren.

Wat koopt Nederland van Turkije?

Nederland importeert vooral textielproducten zoals kleding, garens en weefsels uit Turkije. Andere belangrijke importproducten zijn groenten en fruit en ruwe aardolie en aardolieproducten.

Hoeveel flessen alcohol mag je meenemen naar Turkije?

1 (100cc) of 2 (70cc) flessen wijn of sterke drank. 5 flesjes parfum (max. 120 cc per stuk)

Hoeveel goud mag je meenemen naar Turkije?

Uw mag alleen uw persoonlijke juwelen Turkije in- en uitvoeren, dus geen juwelen bedoeld voor de verkoop bijvoorbeeld. De waarde mag dan niet meer dan omgerekend 15.000 US Dollar bedragen. Hebben de juwelen gezamenlijk een hogere waarde dan zult u deze moeten aangeven.

Wat kost invoerrechten?

Dat is niet zomaar te zeggen, dat verschilt per product. In de tabel ziet u wat de invoerrechten en btw zijn voor producten die veel gekocht worden bij buitenlandse webwinkels….Hoeveel betaal ik aan de Douane als ik iets koop bij een buitenlandse webshop?

Product Invoerrechten Btw
Koffers en tassen 2,7% t/m 9,7% 21%

Waarom investeert Nederland zoveel in Turkije?

Een reeks van grote privatiseringen, de stabiliteit bevorderd door de start van de onderhandelingen van een Turkse toetreding tot de EU, sterke en stabiele groei en structurele veranderingen in het bankwezen, de detailhandel en telecommunicatie hebben allemaal bijgedragen tot de stijging van de buitenlandse …

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven