Hoeveel keer groter is Iran dan Nederland?

Hoeveel keer groter is Iran dan Nederland?

Iran ligt in het Midden-Oosten en grenst aan Irak (Koerdistan Autonome Regio), Turkije, Armenië, Azerbeidzjan, Turkmenistan, Afghanistan en Pakistan. De Perzische Golf en de Golf van Oman bevinden zich ten zuiden en de Kaspische Zee ten noorden van Iran.

Wat is groter Nederland of België?

Dit geldt nog meer voor Vlaanderen, dat goed is voor ongeveer 60 procent van de bevolking op slechts 40 procent van de oppervlakte. De totale landoppervlakte bedraagt 30.528 km², waarmee België een kwart kleiner is dan Nederland en iets groter dan Lesotho en Armenië.

Is Zuid-Korea groter dan Nederland?

100.210 km²
Zuid-Korea/Oppervlakte

Wat is groter Frankrijk of Duitsland?

Spanje is een van de grotere landen binnen de Europese Unie en het is vele malen groter dan Nederland en België maar weer kleiner dan bijvoorbeeld buurland Frankrijk. Wereldwijd gezien staat Spanje op een 52e plaats op een lijst 235 landen. De directe buurlanden Frankrijk en Portugal staan op de plaatsen 43 en 111.

Hoeveel keer groter is Israel dan Nederland?

De Strook van Gaza in het zuidwesten en delen van de Westelijke Jordaanoever in het oosten staan onder bestuur van de Palestijnse Autoriteit. Israël is half zo groot als Nederland, de oppervlakte bedraagt bijna 22.000 km². Het is een langgerekt land dat met enige fantasie de vorm van een dolk heeft.

Hoeveel keer is Polen groter dan Nederland?

312.679 km²
Polen/Oppervlakte

Hoeveel keer is Turkije groter dan België?

Groot, groter, grootst! 41.000 km² en België ca. 30.000 km². Frankrijk en Duitsland zijn samen ongeveer net zo groot als Turkije. Door haar grootte staat Turkije op de 36e plaats van de lijst met de grootste landen ter wereld.

Hoe groot is Frankrijk ten opzichte van Nederland?

Frankrijk (Frans: République française) is een land in West-Europa. Het land telt ruim 67 miljoen inwoners, waarmee het één van de grote landen van Europa is. Frankrijk heeft inclusief overzeese gebiedsdelen een oppervlakte van ruim 16 keer Nederland.

Is Madagascar groter dan Nederland?

587.041 km²
Madagaskar/Oppervlakte

Hoeveel keer is Turkije groter dan Belgie?

Welk land is groter Polen of Frankrijk?

Lijst van landen naar oppervlakte

Nr. Land Oppervlakte
41 Afghanistan 652.864 km²
42 Zuid-Soedan 644.331 km²
43 Frankrijk 643.801 km²
44 Somalië 637.657 km²

Welk land is groter Frankrijk of Engeland?

Frankrijk Dat maakt Frankrijk met gemak het grootste land in West-Europa. Groter nog is de Franse Exclusieve Economische Zone (EEZ), die met 11.035.000 vierkante kilometer zowat de grootste ter wereld is – enkel nog voorgegaan door de USA.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven