Hoeveel keer is Bulgarije groter dan Nederland?

Hoeveel keer is Bulgarije groter dan Nederland?

Hoofdstad: Sofia, Aantal inwoners: 8,2 miljoen, Oppervlakte: 110.994 km2 (2,5 keer groter dan Nederland), Taal: Bulgaars, Munt: Lev, Religie: Bulgaars Orthodox (85%) en Moslim (13%), Culturen: Bulgaren (ca. 90%). De grootste minderheden zijn Turken (ca. 900 000) en Roma (ca.

Wat zijn de godsdiensten van Bulgarije?

Van het gelovige volksdeel (40 procent van de bevolking) behoort 85 procent tot de Bulgaars- orthodoxe Kerk, met aan het hoofd de patriarch van Sofia; 13 procent is moslim en er is een kleine minderheid van rooms-katholieken en protestanten.

Hoeveel steden heeft Bulgarije?

Er zijn ongeveer 257 steden verspreid over het hele land. De grootste agglomeratie in Bulgarije is Sofia met meer dan 1,2 miljoen inwoners en 17% van het Bulgaarse inwonersaantal.

Waar komen Bulgaren vandaan?

Met Bulgaren (Bulgaars: българи, boelgari) worden meestal de inwoners van Bulgarije bedoeld, dan wel de gelijknamige etnische groep en sprekers van het Zuid-Slavische Bulgaars.

Hoeveel mensen wonen er in Bulgarije 2021?

Het land heeft een bevolking van 6.966.899 (2020) en een oppervlakte van 110.900 km². Sofia is de hoofdstad en met ruim 1 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Andere belangrijke steden zijn Varna en Boergas (de belangrijkste havens van Bulgarije aan de Zwarte Zee), Plovdiv en Roese.

Is Bulgarije een arm land?

Bulgarije (BBP €8.348) Het feit dat bijna een kwart van de bevolking in Bulgarije op of onder de armoede grens leeft, maakt dat dit land op de nummer 9 staat van deze lijst. Deze grote armoede is een gevolg van een corrupt politiek systeem en een ingewikkeld, krachtig georganiseerde aanwezigheid van criminaliteit.

Hoe worden de inwoners van Bulgarije genoemd?

De meeste inwoners van Bulgarije zijn etnische Bulgaren (84,8 procent). Er is een aanzienlijke minderheid van Bulgaarse Turken (8,8 procent), voornamelijk in de oblasten Kardzjali en Razgrad. De derde bevolkingsgroep vormen de Roma met 4,9 procent van de bevolking en wonen verspreid over het hele land.

Wat is de cultuur van Bulgarije?

Vergeleken met andere Oost-Europese landen heeft de gemiddelde inwoner van Bulgarije weinig met religie. Ongeveer 40% van de bevolking is gelovig, waarvan het grootste gedeelte aanhang is van de orthodoxe kerk. Bulgaren vieren naast hun verjaardag ook hun naamdag. Er bestaan veel heiligen in de orthodoxe kerk.

Wat zijn de buurlanden van Bulgarije?

De Republiek Bulgarije is een land in Zuidoost-Europa. Het land grenst aan Roemeniė, Serviė, Noord-Macedoniė, Griekenland en Turkije. Bulgarije is op 1 januari 2007 lid geworden van de Europese Unie.

Waar bestaat het Bulgaarse landschap uit?

Het landschap bestaat uit bergachtige streken met vruchtbare valleien in de dalen. Je kan Bulgarije zo onderscheiden: in het noorden ligt het Donau Laagland, in het midden het Balkangebergte en in het zuiden Thracië. In het oosten, aan de Zwarte Zee, ligt het laagste deel van het land.

Wie is de baas van Bulgarije?

De huidige president Rumen Radev.

Hoeveel moslims wonen in Bulgarije?

Volgens schattingen wonen er echter minimaal 1 miljoen moslims in het land. Een onderzoek van het Pew Research Center schatte het percentage moslims op 15% van de Bulgaarse bevolking.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven