Hoeveel kilo weeg ik op de maan?

Hoeveel kilo weeg ik op de maan?

De massa van de hemellichamen bepaalt wat een voorwerp daar weegt. Omdat de aarde veel meer massa heeft dan de maan, is de zwaartekracht hier zes keer zo sterk. Iemand van 60 kilo zou op de maan dus maar 10 kilo wegen.

Hoe zwaar ben je op Mars?

De zwaartekracht op Mars is in vergelijking met Aarde slechts 40%. Dus dan weeg je niet 70 kg maar 28 kg. Toegevoegd na 30 minuten: Zelfs iets lichter nog volgens de NASA. Volgens NASA is de zwaartekracht op Mars 0,38G ipv de 1G op Aarde.

Wat is mijn gewicht op Aarde?

De formule voor zwaartekracht (gewicht dus) is: Fz = m x g, waarin F de kracht is en m de massa. Als je op Aarde een massa hebt van 80kg, is je gewicht dus 80 x 9,8 = 784N.

Wat is het gewicht van Pluto?

Pluto (dwergplaneet)

Pluto
Diameter 2.370 km
Massa 1,302×1022 kg (0,218% aarde)
Valversnelling 0,73 m/s2
Rotatietijd 6 dagen, 9:17:37

Hoeveel weeg je op andere planeten of op de zon?

Je massa (in kg) blijft overal in het zonnestelsel hetzelfde, of je nu op de maan rondhuppelt dan wel platgedrukt wordt door de verpletterende zwaartekracht van de zon. Alleen voelt het aan alsof je massa op de maan ongeveer zes keer lager is.

Hoe zwaar ben je op Venus?

De zwaartekracht op Venus is ongeveer 9/10 van die op aarde (090,4% om precies te zijn). Je zou op Venus dus iets meer dan 81 kg wegen.

Wat is de hoogste berg op Mars?

Gewoon naast de deur, op Mars. Daar bevindt zich een groot aantal vulkanen die hoger zijn dan Mount Everest. De allergrootste van allemaal is Olympus Mons. Doorgaans wordt de hoogte van deze berg op zo’n 21,9 kilometer geschat, gemeten vanaf de basis (al is de hoogte volgens andere schattingen zo’n 21,2 kilometer).

Hoeveel weegt het heelal?

Vervolgens hebben we de dichtheid van ons heelal nodig: 8,64 miljardste van een miljardste van een miljardste (ofwel 8,64 maal 10^-27) kilogram per kubieke meter. Vermenigvuldigen we deze dichtheid met het eerdergenoemde volume, dan blijkt dat het waarneembare heelal 3,5 maal 10^54 kilogram ‘weegt’.

Hoeveel weeg je op Venus?

Hoe zwaar is ons zonnestelsel?

Doorsnee gewicht De Melkweg is vrij doorsnee in vergelijking met andere sterrenstelsels. De lichtste stelsels wegen ongeveer een miljard keer zo veel als de zon. De zwaarsten zijn 30.000 miljard keer zo zwaar als de zon.

Hoeveel weeg ik op Neptunus?

Je gewicht is nul, want in de ruimte ben je gewichtloos.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven