Hoeveel kilo weegt een stalen velg?

Hoeveel kilo weegt een stalen velg?

Artikelnummer: 31362408

Kleur Black
Gewicht 15 inch 6,9 kg
Gewicht 16 inch 8,3 kg
Aanbevolen bandenmaat 195/65 R15 / 205/55 R16

Wat weegt een velg?

Re: gewicht lichtmetalen velg Ik schat de velg tussen de 9 en 10 kg.

Hoeveel weegt een 18 inch velg?

Het gewicht van je eigen velgen: het is erg handig om te weten welke maat velg het betreft om daar iets zinnigs over te zeggen. Mijn eigen velgen zijn 18″, 7,5J. 40ET en dus 7,5 kilo.

Wat kost een stalen velg?

Een set stalen velgen kost eenmalig ca € 180-250 euro. Door zelf te wisselen, heb je de velgen snel terugverdiend in ca 1.5 jaar. Bovendien is het in de winter rijden, met het pekel wat wordt gebruikt, niet verstandig om te rijden op dure lichtmetalen velgen.

Wat zijn licht metalen velgen?

Lichtmetalen velgen geven de auto een sportiever uiterlijk en bevorderen daarnaast de rijeigenschappen van de auto. De velgen worden namelijk vaak van aluminium gemaakt, wat een lager gewicht heeft dan staal, waar normale velgen van worden gemaakt.

Hoe zwaar is een aluminium velg?

Meeste 17 inch orginele LM velgen al snel tussen de 11 en 13 kg. Echt lichte 17 inch LM velgen en toch betaalbare velgen wegen tussen de 7 a 8 kg.

Welke stalen velg?

Stalen velgen. Zoals de naam aangeeft worden stalen velgen gemaakt van staal. Dit in tegenstelling tot lichtmetalen velgen, welke van aluminium worden gemaakt. Stalen velgen worden vaak gebruikt in de winter. Het monteren van winterbanden op een extra set velgen is een verstandige keuze.

Wat zijn stalen velgen?

Stalen velgen zijn steviger en bestendiger. Ze bieden de meeste weerstand tegen de bijtende aanvallen van het zout dat ’s winters op de wegen wordt gestrooid en tegen barre weersomstandigheden. Stalen velgen zijn ook zwaarder, waardoor uw banden minder snel beginnen te glijden op sneeuw of ijs.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven