Hoeveel kost een pistol?

Hoeveel kost een pistol?

Vanaf 700 euro heb je een pistool.

Welke vuurwapens zijn legaal in Belgie?

Vrij verkrijgbare wapens : dit soort wapens mag je hebben zonder vergunning. Het gaat hier o.m. over wapens die onklaar gemaakt zijn door de proefbank van Luik, historische wapens die vermeld zijn in een KB, seinpistolen, alarmwapens en niet-vuurwapens (luchtdrukwapens en sommige kruisbogen).

Kan ik een geweer kopen?

De politie moet je een vergunning geven om een geweer of munitie te kunnen kopen. Je hebt twee referenten nodig en de politie kan vragen om een medisch onderzoek. Als de politie later beslist dat je geen vuurwapens mag hebben, dan kunnen ze eisen dat je ze inlevert.

Welke wapens zijn toegestaan in België?

Vrij verkrijgbaar

  • Blanke wapens, zoals keukenmessen, dolken, vouwmessen en blaaspijpen.
  • Niet-vuurwapens (wapens die projectielen afschieten maar geen gebruik maken van verbranding van kruit), zoals katapulten, (kruis)bogen, paintballmarkers, airsoftwapens, gehomologeerde alarmwapens en slachttoestellen.

Kan je wapens kopen in België?

Het bezit van vuurwapens is in principe verboden in België. Voor het bezit van vergunningsplichtige wapens moet u een vergunning of een gelijkaardig document aanvragen, of u nu particulier, handelaar, verzamelaar, jager of sportschutter bent. Ook wapenbeurzen moeten vergund zijn.

Kan ik een wapenvergunning krijgen?

Om een wapenvergunning te krijgen, moet u aan voorwaarden voldoen. De voorwaarden hangen onder andere af van het soort wapen waar u de vergunning voor aanvraagt. Voor alle vergunningen geldt: de aanvrager moet een redelijk belang hebben bij het voorhanden hebben van een wapen en er mag geen vrees bestaan voor misbruik.

Hoe duur is een schietvereniging?

U ontvangt dan gratis ‘De Schietsport’ en bent WA verzekerd tijdens het schieten. Tevens moet er éénmalig entreegeld betaald worden voor de vereniging € 15,- en voor de KNSA € 42,50. Verder kost het u alleen nog de munitie die u verschiet. Momenteel ligt die prijs tussen de € 4,00 en € 8,00 per doosje van 50 stuks.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven