Hoeveel mensen gebruiken eBay in Nederland?

Hoeveel mensen gebruiken eBay in Nederland?

“Op eBay haal ik zo’n 80 procent, op marktplaats is dat maar vijf procent.” Het aantal zeer actieve eBay-verkopers is in Nederland laag vergeleken met landen als België (2.3640), Duitsland (64.000), het Verenigd Koninkrijk (68.000) en Oostenrijk (4,358).

Hoeveel pakt eBay?

Wanneer je object wordt verkocht, betaal je 10% van de uiteindelijke verkoopprijs van het object. We noemen dit verkoopcommissie. Voor aanbiedingen die worden gemaakt in de rubriek Auto’s en Motoren gelden andere kosten. Als je object niet wordt verkocht, betaal je meestal geen verkoopcommissie.

Is eBay populair in Nederland?

In Nederland is Ebay iets minder populair; In December van 2020 zagen ze volgens Similarweb 2,8 miljoen bezoekers op hun Nederlandse website. En hiervan kwam 87% van de bezoekers daadwerkelijk uit Nederland.

Welke marktplaatsen zijn er in Nederland?

Hieronder vind je een overzicht van online marktplaatsen in Nederland.

 • Marktplaats. Marktplaats is groot geworden als marktplaats op internet voor het kopen en verkopen van tweedehands spullen.
 • Etsy.
 • Catawiki.
 • Ebay.
 • Bol.com & Amazon.
 • V&D.
 • Gratis online marktplaatsen in Nederland.
 • Nadelen.

Welke Verkoopplatformen zijn er?

Op dit moment zijn online verkoopplatformen als Amazon, eBay, CoolBlue, Bol.com etc. niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Deze webshops zijn grote aanbieders van producten die zij o.a. zelf opslaan en verzenden.

Hoe kan ik mijn eBay verwijderen?

Deze pagina legt simpel uit hoe je je account kan opzeggen:

 1. Stap 1: Log in op je eBay account.
 2. Stap 2: Controleer onder Biedingen/voorstellen of deze allebei op (0) staan.
 3. Stap 3: Kies linksboven onder je naam ‘Accountinstellingen’
 4. Stap 4: Kies naast Mijn account de optie ‘Mijn account sluiten’

Wat is eBay voor een site?

eBay is een wereldwijde online handelsplaats. Een plaats waar kopers en verkopers vrijwel alles kunnen verhandelen. Zo werkt eBay: Bij een Nu kopen-aanbieding gaat het object naar de eerste koper die bereid is de prijs van de verkoper te betalen.

Is bol com Marketplace?

Een van de bekendste en grootste marketplaces binnen Nederland is Bol.com. Sinds 2009 is het mogelijk om als externe verkoper je spullen te verkopen via Bol.com. En Bol is als Nederlandse marketplace de afgelopen jaren een groot succes gebleken; voor Bol.com én haar verkopers.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven