Hoeveel plastic tassen gebruikt de gemiddelde Nederlander per jaar?

Hoeveel plastic tassen gebruikt de gemiddelde Nederlander per jaar?

De gemiddelde Nederlander gooit jaarlijks 1,5 kilo plastic tassen bij het afval. Ongemerkt gebruiken we meer plastic tasjes dan we denken; per week zo’n 4 tot 5. Dat zijn per jaar ruim 230 plastic tassen, die vaak maar eenmalig worden gebruikt.

Hoeveel plastic belandt er dagelijks in zee?

Negen miljard kilo plastic belandt jaarlijks in de oceaan. National Geographic zet zich in voor vermindering van wegwerpplastic.

Hoeveel plastic per jaar in zee?

Per uur belandt er een hoeveelheid plastic in zee waarmee je 11 olympische zwembaden zou kunnen vullen. Per jaar is dat 11 miljoen ton plastic en dit wordt alsmaar meer. We hebben in de afgelopen 20 jaar evenveel plastic geproduceerd als in de 80 jaar ervoor.

Hoeveel plastic tasjes gebruiken we op aarde per jaar?

In 2018 zijn er bijna 600 miljoen plastic draagtassen (gratis en tegen betaling, inclusief van het verbod uitgezonderde plastic tassen) verstrekt aan consumenten. Dit zijn 35 plastic draagtassen per Nederlander.

Hoeveel plastic wordt er jaarlijks in Nederland bij het afval gedaan?

Je kunt het je bijna niet voorstellen, want de aantallen zijn astronomisch groot: Nederlanders gebruiken jaarlijks in totaal ongeveer 26 miljard plastic verpakkingen. En dat is alleen nog maar om voedsel in te verpakken.

Hoeveel vissen gaan er dood door plastic?

De plastic soep is gevaarlijk voor al het leven in zee. Dieren eten plastic op of raken erin verstrikt. Dit resulteert in verwondingen of zelfs de dood. Jaarlijks gaan een miljoen zeevogels, 100.000 zeezoogdieren, zeeschildpadden en een ontelbaar aantal vissen dood door plastic afval [1].

Hoeveel plastic wordt er per jaar geproduceerd?

Per jaar wordt er naar schatting 311 miljoen ton plastic geproduceerd. Hiervan komt ongeveer 12,7 miljoen ton plastic in de zee terecht. Dat komt neer op bijna 4% van de wereldwijde productie van plastic.

Hoeveel kilo plastic zit er in de zee?

Momenteel wordt er geschat dat er ca. 100 tot 150 miljoen ton plastic afval in onze oceanen en zeeën ronddrijft. In totaal spreken we over een gebied van minstens 700.000 km² tot misschien zelfs meer dan 15.000.000 km² waarin de ganse waterkolom ernstig is vervuild, vanaf het wateroppervlak tot de zeebodem.

Wat heeft plastic ons gebracht?

Ruim 700 soorten zeedieren lijden ernstig onder onze plasticvervuiling. Ze raken erin verstrikt of eten het op. Negen op de tien zeevogels, één op de drie zeeschildpadden en meer dan de helft van de walvissen en dolfijnen heeft plastic in de maag!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven