Hoeveel procent alcohol mag je kopen als je 18 bent?

Hoeveel procent alcohol mag je kopen als je 18 bent?

Reacties. Sinds 1 januari 2014 mag je alcohol (maakt niet uit of het zwak of sterk is) kopen als je 18 jaar of ouder bent. Door je te legitimeren laat je zien hoe oud je bent. Op de dag dat jij jarig bent ben je geen 17 meer, dus is het jou toegestaan om sterke drank te kopen.

Waarom mag je geen alcohol onder de 18?

De grens van 18 jaar is gekozen om jonge mensen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van het drinken van alcohol. Kijken we puur naar de schade van het lichaam dan had de wetgever eigenlijk voor de leeftijd van 24 jaar moeten kiezen. De hersenen ontwikkelen zich namelijk tot het 24e levensjaar.

Welke leeftijd mag je alcohol verkopen?

Leeftijd van personeel voor verkoop van alcohol Als u sterke drank verkoopt, moet uw personeel 16 jaar of ouder zijn. Een leidinggevende moet minimaal 21 jaar zijn. In uw zaak moet altijd een leidinggevende aanwezig zijn.

Welke drank kan je kopen als je 18 bent?

Vanaf 1 juli 2021 is er de nieuwe Alcohol Wet. In deze wet staat dat alcohol alleen mag worden verkocht aan jongeren vanaf 18 jaar. Dit geldt voor alle soorten alcohol: sterke drank, maar ook voor bijvoorbeeld bier, wijn of mixdrankjes.

Hoeveel alcohol mag je kopen in Nederland?

110 liter bier. 90 liter wijn, waarvan maximaal 60 liter bubbeltjeswijn als champagne, prosecco of cava. 20 liter lichte likeur of likeurwijn zoals sherry en port (maximaal 22% alcohol) 10 liter sterke drank, zoals wodka, whisky en rum (meer dan 22% alcohol)

Wat is er zo slecht aan alcohol onder de 18?

Alcohol op jonge leeftijd is slecht voor de ontwikkeling van je botten. Alcohol verlaagt onder andere de hoeveelheid mannelijk hormoon en groeihormoon. Na een avond drinken werkt je geheugen slechter en kun je je minder goed concentreren. Dat heeft invloed op je schoolprestaties.

Waarom niks onder 18?

Waarom NIX voor je 18de? Na hun achttiende verjaardag worden jongeren in staat geacht om zelfstandig beslissingen over hun gezondheid te kunnen nemen. Voor die tijd helpt het als ouders duidelijk zijn over niet roken en niet drinken.

Wat voor drank mag je kopen als je 16 bent in Duitsland?

Het beste antwoord In Duitsland mag je met 16 jaar bier kopen en drinken en met 18 jaar sterke drank.

Welke drank mag je kopen als je 16 bent in Belgie?

Bier en wijn zijn toegelaten voor 16-jarigen, maar sterkedrank niet. Ook mixdranken zoals Bacardi Breezer en Smirnoff Ice, die sterkedrank bevatten, zijn verboden.

Welke leeftijd mag je drinken in Duitsland?

Vanaf de leeftijd van 16 jaar mag men in Duitsland bier en (mousserende) wijn kopen en drinken. Onder toezicht van een wettelijk vertegenwoordiger mag een 14- of 15-jarige ook bier of wijn in het openbaar drinken. Het kopen en drinken van sterke drank is in Duitsland toegestaan vanaf een leeftijd van 18 jaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven