Hoeveel procent btw op drank?

Hoeveel procent btw op drank?

Alcoholhoudende dranken Bier (en biermengsels) met meer dan 0,5% alcohol en andere dranken met meer dan 1,2% alcohol vallen onder het 21%-tarief. Dit zijn ook samengestelde alcoholhoudende dranken zoals mixdranken, advocaat, boerenjongens en boerenmeisjes, en kruidenwijn en op likeuren lijkende kruidenextracten.

Hoeveel btw op champagne?

21% btw op alcoholische dranken Alcoholhoudende dranken vallen onder het hoge tarief van 21%.

Hoeveel btw op een krant?

Boeken, dagbladen, weekbladen, tijdschriften en andere periodieke uitgaven die minstens 3 keer per jaar verschijnen vallen onder het 9%-tarief.

Hoeveel btw op Take away?

Voor afhaalmaaltijden reken je 6% btw aan in plaats van 12%. Voor niet-alcoholische dranken (zoals een blikje cola) pas je ook het btw-tarief van 6% toe, voor alcoholische dranken (bijvoorbeeld een flesje wijn) blijft het btw-tarief 21%.

Hoeveel procent btw op cola?

Een fles cola is 9% btw, maar een fles wijn 21%. Sigaretten zijn ook 21%, maar een boek of tijdschrift dan weer 9%.

Hoeveel procent btw op fruit?

De btw (belasting toegevoegde waarde) op groenten en fruit moet omlaag van 9 procent naar 5 procent.

Hoeveel btw op Sligro?

Als voorbeeld nemen we een inkoopfactuur van de Sligro. Hiervan is een deel 21% en een deel 9% btw. De btw-bedragen staan altijd apart vermeld op de factuur. In het voorbeeld is dit € 9,54 btw hoog (21%) en 41,34 btw laag (9%).

Hoeveel btw op textiel?

21% is het algemene tarief voor de meeste producten en diensten. 9% is het verlaagd tarief voor onder andere voedingsmiddelen, geneesmiddelen, agrarische producten, boeken, schoen-, kleding- en fietsreparatie, personenvervoer en kappersdiensten. 0% is het nultarief als de ondernemer zakendoet met het buitenland.

Hoeveel btw op vakliteratuur?

Boeken vallen onder het 9%-tarief. Drukwerk valt onder het 9%-tarief als dat voor iedereen herkenbaar is als boek. Die herkenbaarheid moet zichtbaar zijn in de omvang en inhoud, en de manier waarop de bladen tot een geheel zijn verbonden.

Hoeveel procent BTW op arbeid?

Diensten met 9% btw.

Hoeveel btw op tafel?

Als iets volgens de regels van de belastingdienst een kunstwerk is, dan mag je het lage tarief van 9% BTW rekenen over je verkoopopbrengst van je kunstwerk.

Hoeveel procent btw op hotelovernachting?

Het verstrekken van logies door hotels, pensions en vakantiebestedingsbedrijven voor een korte periode, valt onder het 9%-tarief. Het gaat ook om: seizoensverhuur van gemeubileerde kamers en gemeubileerde woningen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven