Hoeveel procent van de energie in de wereld is duurzaam?

Hoeveel procent van de energie in de wereld is duurzaam?

Met 7,4 procent van de energie uit hernieuwbare bronnen is Nederland hekkensluiter in Europa. Ons land scoort daarmee ver onder het Europese gemiddelde van 18 procent. Twaalf landen hebben de doelstelling voor 2020 al gehaald of overschreden, zoals Zweden, Estland en Bulgarije.

Hoeveel procent van onze energie komt van windmolens?

Volgens cijfers van het CBS werd er in 2019 21,8 miljard kilowattuur (kWh) elektriciteit uit hernieuwbare bronnen opgewekt op Nederlandse bodem. Deze duurzame energie komt voornamelijk voort uit drie bronnen: wind, biomassa en zon. Windenergie heeft met 49 procent het grootste aandeel hierin.

Hoeveel duurzame energie Nederland?

De hoeveel hernieuwbare stroom in de elektriciteitsmix is nu ruim 26 procent tegen 18,3 procent in 2019. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Energieopwek.nl. Onderstaande tabel toont de opwek van elektriciteit in Nederland, 26,3 procent van de opgewekte stroom is duurzaam.

Hoeveel procent van de energie in Nederland is duurzaam 2020?

Het aandeel hernieuwbare energie in Nederland in 2020 was 11,1 procent van het totale energieverbruik. In 2019 was dit nog 8,8 procent. De toename was grotendeels te danken aan een grotere capaciteit voor zonnestroom en windenergie. Ook het verbruik van biomassa nam toe, vooral het meestoken daarvan in kolencentrales.

Hoeveel groene energie gebruikt Nederland?

Ruim een kwart groene stroom In 2020 kwam ruim een kwart (31 miljard kilowattuur/ kWh) van alle stroom die in Nederland wordt verbruikt, uit duurzame bronnen. Deze stroom wordt voornamelijk opgewekt door windmolens, biomassa en zonnepanelen. Een deel van die stroom wordt door lokale burgercoöperaties opgewekt.

Hoeveel energie importeert Nederland?

De totale elektriciteitsproductie uit hernieuwbare bronnen nam toe van bijna 19 miljard kWh in 2018, naar bijna 22 miljard kWh in 2019. Hiermee was voor het eerst de productie van hernieuwbare elektriciteit groter dan de uit steenkool opgewekte hoeveelheid elektriciteit.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven