Hoeveel procent van de mensen in westerse landen heeft internet?

Hoeveel procent van de mensen in westerse landen heeft internet?

Binnen de EU had gemiddeld 87 procent van de huishoudens in 2017 een internetaansluiting, een toename van 4 procentpunten vergeleken met 2015. Toen stond Luxemburg met 97 procent bovenaan, gevolgd door Nederland met 96 procent.

Welke vijf landen scoren het laagst op internetvrijheid?

Landen als Griekenland en Bulgarije scoren met 76 procent en 71 procent het laagst. Nederland is met Denemarken en het Verenigd Koninkrijk koploper in het dagelijks gebruik van het internet.

Hoeveel procent van de wereldbevolking heeft internet?

In totaal gaat het om 4,2 miljard mensen, of bijna 60 procent van de wereldbevolking. Bovendien heeft slechts 1,1 miljard mensen (15 procent van de wereldbevolking) toegang tot breedbandinternet.

Hoeveel mensen gebruiken internet in Nederland?

In 2019 gaf 97 procent van de inwoners van Nederland van 12 jaar of ouder aan thuis toegang tot internet te hebben, 5 procent meer dan in 2015. Ongeveer 3 procent heeft thuis geen internet, dat komt neer op een groep van 453 duizend mensen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hoeveel internetvrijheid hebben inwoners in deze landen?

Dit is een lijst van landen naar het aantal internetgebruikers. Canada heeft het hoogste percentage internetgebruikers ter wereld (84.3%) volgens deze getallen. Nederland heeft het op een na hoogste percentage internetgebruikers (82.9%).

Welk land heeft de slechtste wifi?

Engeland staat namelijk samen met Duitsland met stip bovenaan de lijst van landen met steden die de slechtste Wifi service aanbieden in hotels.

Welk land heeft het snelste internet?

Met een mediaan snelheid van 55,12 Mbps heeft Singapore het snelste internet ter wereld. Zweden haalt een tweede plaats. Taiwan, Denemarken en Nederland maken de top 5 compleet.

Hoeveel mensen maken gebruik van internet?

In 2018 maakt 96,5% van de Nederlanders van 12 jaar en ouder gebruik van internet. 86% hiervan is dagelijks online. 6% van de Nederlanders ouder dan 12 jaar hebben nog nooit geïnternet.

Hoeveel van de mensen?

De wereldbevolking is het totaal aantal levende mensen op aarde. De Verenigde Naties (VN) schatten dat de mondiale populatie in april 2019 de 7,7 miljard haalde, met een jaarlijkse toename van 83 miljoen, zo’n 1,1%.

Hoeveel procent van Nederland heeft wifi?

Lijst van landen naar aantal internetgebruikers

Nummer Land Percentage
25 Nederland 82.9%
26 Colombia 30.5%
België 67.3%
Dominicaanse Republiek 30%

Hoeveel ouderen hebben geen internet?

Steeds meer ouderen hebben internet thuis. Van de Nederlanders van 12 jaar en ouder die thuis geen internet hebben, is 66 procent 75 jaar of ouder en 23 procent tussen de 65 en 75 jaar.

Hoeveel procent van de Nederlanders beschikt thuis over internet?

In 2018 maakt 96,5% van de Nederlanders van 12 jaar en ouder gebruik van internet. 86% hiervan is dagelijks online. 6% van de Nederlanders ouder dan 12 jaar hebben nog nooit geïnternet. Dit betreft de leeftijdsgroep 75 jaar of ouder.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven