Hoeveel procent van elektronisch afval wordt gerecycled?

Hoeveel procent van elektronisch afval wordt gerecycled?

Minder dan 40% van al het e-afval in de EU wordt gerecycleerd, de rest is ongesorteerd afval.

Hoeveel telefoons worden er per jaar weggegooid?

Zeven miljard smartphones en ontelbaar andere hoeveelheden elektrische componenten werden in de afgelopen tien jaar geproduceerd. Logisch, we worden immers constant technologisch geavanceerder, maar er zit ook een keerzijde aan. Zo’n 44 miljoen ton e-waste, elektronisch afval, belandt jaarlijks op de vuilnisbelt.

Hoe worden elektrische apparaten gerecycled?

De eerste stap in het recycleproces is de voorsortering. Hier worden de verschillende delen van elkaar verwijderd. Zo worden bijvoorbeeld de accu’s en batterijen uit de apparaten gehaald en apart verwerkt. Ook de snoeren en de andere waardevolle materialen worden in dit proces van de apparaten verwijderd.

Wat gebeurt er met e-waste?

De stoffen die e-waste bevat worden met recycling veilig en efficiënt uit de apparaten gehaald en deze worden gerecycled of opgeslagen. Hierbij kunt u denken aan ijzer, koper en kunststoffen. Door te recyclen kunnen bruikbare materialen uit de e-waste gehaald en hergebruikt worden.

Wat is de E-waste race?

Leuk en leerzaam inzamelen van elektronica! Bij iedereen in huis slingeren wel oude apparaten rond, zoals een oude telefoon, kapotte dvd-speler of doos met kabels. De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio of gemeente om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen.

Hoe komt het dat een gsm schadelijk is voor het milieu?

Waarom zijn smartphones zo schadelijk voor ons milieu? Smartphones die worden weggegooid, kunnen gaan lekken op afvalstortplaatsen. Deze lekkende giftige stoffen trekken in onze aardoppervlakte, dat vervolgens weer in ons grondwater terecht komt. Dit vervuilt niet alleen het grondwater, maar ook onze aardoppervlakte.

Is een telefoon schadelijk voor het milieu?

De productie van smartphones kost veel energie, veel meer dan het gebruik. Dat zorgt voor CO2-uitstoot, wat slecht is voor het klimaat. Daarom is het goed om lang met je mobiele telefoon te doen. Een kapot mobieltje kun je vaak prima laten repareren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven