Hoeveel promille rijden Spanje?

Hoeveel promille rijden Spanje?

Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Voor bestuurders die nog geen twee jaar een rijbewijs hebben, is het maximaal toegestane alcoholgehalte 0,3 promille. Het is verboden te rijden onder invloed van drugs.

Wat heb je nodig in de auto in Spanje?

Als je met de auto naar Spanje reist dien je altijd een geldig legitimatiebewijs of paspoort bij te hebben, wat overigens natuurlijk altijd zo is ongeacht het vervoersmiddel dat je gebruikt. Daarnaast zijn uiteraard je rijbewijs en kentekenbewijs verplicht.

Kan ik als Nederlander een auto kopen in Spanje?

U kunt in Nederland een auto kopen en deze zonder bpm en btw importeren in Spanje. U moet dan in Spanje de btw betalen (18%). Neemt u uw auto vanuit Nederland mee naar Spanje, dan dient u deze uit te schrijven bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Wat kost het om een auto in Spanje in te voeren?

Uiteraard zijn er enkele kosten waarmee je rekening moet houden wanneer je je auto invoert naar Spanje, afhankelijk van het (type) voertuig: 1. Inschrijving van het voertuig bij de Jefatura Provincial de Tráfico: Ongeveer €98,00 voor nieuwe wagens en €55,00 voor tweedehandswagens; 2.

Hoeveel is 0.2 promille alcohol?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kan deze man één standaardglas van 10 gram alcohol consumeren, wil hij de grens van 0,2 promille niet overschrijden. In concrete mensentaal: Een pintje van 25cl. Een glas wijn of champagne van 10cl (maximaal 12%)

Hoeveel promille Nederland?

U mag niet rijden met meer dan 0,5 promille (ongeveer 2 glazen) alcohol in uw bloed. Voor beginnende bestuurders gelden andere regels. Het gebruik van alcohol vermindert uw rijvaardigheid, waardoor u sneller een verkeersongeval kan veroorzaken.

Wat moet je mee naar Spanje?

Spanje kent namelijk een warmer klimaat dan Nederland. Houdt dus rekening met warme dagen en zwoele nachten in de zomer en milde maar winderige dagen in de winter. Ga dus voor zomer en/of lente kledingstukken en neem laagjes mee: een vestje, een zomers jasje, een dunne broek, een legging of een panty.

Wat heb je nodig in de auto in Belgie?

Met de auto door België. Wat moet je verplicht bij je hebben?

  • Een gevarendriehoek. In je auto moet je minimaal één gevarendriehoek aan boord hebben.
  • Een brandblusser. In iedere auto dient een goedgekeurde brandblusser aanwezig te zijn.
  • Een reflecterend veiligheidsvest.
  • Een verbanddoos.
  • Ook handig om mee te nemen.

Hoe lang mag je met een auto met Nederlands kenteken in Spanje rijden?

Rijden met Nederlandse kentekenplaten in Spanje Bent u geen resident dan kunt u met uw Nederlandse kenteken 6 maanden rijden in Spanje. Sommige Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hebben beperkingen als u met uw auto langer in het buitenland verblijft.

Wat kost het om een oldtimer in te voeren?

Waar u kostentechnisch rekening mee moet houden is dat u in ieder geval 6% BTW betaalt over de aankoopprijs van de oldtimer en over de transportkosten. Ook krijgt u mogelijk nog met invoerrechten te maken. Wat betreft het transport zal uw oldtimer verscheept moeten worden.

Hoeveel glazen is 0.2 promille?

Zij mogen niet meer dan 0,2 promille alcohol in hun bloed hebben. Hoeveel mag je drinken als beginnend bestuurder? Mannen kunnen ongeveer 1 glas bier, wijn of andere drank drinken. Vrouwen kunnen ongeveer een half glas bier, wijn of andere drank drinken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven