Hoeveel soorten zwarte gaten zijn er?

Hoeveel soorten zwarte gaten zijn er?

Hoeveel zwarte gaten zijn er? Vele triljoenen (een triljoen is een 1 met achttien nullen). Vrijwel elk groot sterrenstelsel – inclusief ons eigen Melkwegstelsel – heeft een superzwaar zwart gat in zijn kern. Dat betekent dat er al tientallen miljarden superzware zwarte gaten in het heelal zijn.

Hoe werkt hawkingstraling?

Volgens Hawkings berekening stemt de straling uit een zwart gat overeen met die van een gewone zwarte straler. Als de massa van een zwart gat bekend is, volgt de bijbehorende karakteristieke temperatuur meteen: deze is omgekeerd evenredig met de massa. Ook de uitgezonden energie volgt deze evenredigheid.

Wat is er zwart?

Een object wordt dan ook waargenomen als zwart, als het zo donker is – dat wil zeggen, zo weinig van het opvallende licht terugkaatst (en ook zo weinig licht uitzendt) – dat er voor het oog geen tint of verzadiging te onderscheiden is. Zwart komt net als wit niet voor in het kleurenspectrum.

Wat is de Informatieparadox?

Zwarte gaten absorberen niet alleen materie, maar zenden in feite straling uit (vergelijkbaar met de zon), zo toonde Stephen Hawking aan. Deze straling lijkte echter onafhankelijk te zijn van de ingrediënten van het zwarte gat. Deze wordt ook wel de informatieparadox van het zwarte gat genoemd.

Waar werkte Stephen Hawking?

In 1977 werd hij hoogleraar gravitationele natuurkunde en in 1980 werd hij Lucasian hoogleraar in de wiskunde. Hiermee had hij dezelfde leerstoel die Newton eerst had. Op 30 september 2009 trad Hawking af uit deze functie, maar hij bleef wel op de universiteit van Cambridge werken.

Wat is het centrum van ons sterrenstelsel?

Het galactisch centrum is het roterende centrum van de Melkweg. Het bevindt zich 8,122 ± 31 parsecs (of 26,490 ± 100 lichtjaar) van de aarde in de richting van de sterrenbeelden Boogschutter, Slangendrager en Schorpioen, daar waar de Melkweg het felste schijnt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven