Hoeveel space shuttles zijn er ontploft?

Hoeveel space shuttles zijn er ontploft?

De Challenger was de tweede van de vijf spaceshuttles die gebouwd zijn. Op 28 januari 1986 viel de Challenger 73 seconden na de lancering uit elkaar, waarbij alle zeven bemanningsleden omkwamen.

Hoe heette de eerste spaceshuttle van de ruimte in ging?

Juni 1974: NASA begint de bouw van de eerste spaceshuttle, het testtoestel Enterprise. In 1977 enkele keren gebruikt om de landing te oefenen, ging nooit de ruimte in. April 1981: Eerste spaceshuttlevlucht ooit. Columbia gelanceerd met twee bemanningsleden.

Welke spaceshuttles waren er?

Dit waren de zes spaceshuttles

  • Enterprise: Eerste spaceshuttle, gebouwd in de jaren 70.
  • Columbia: Ging in 1981 als eerste spaceshuttle de ruimte in.
  • Challenger: Tweede spaceshuttle in de ruimte.
  • Discovery: Werkpaard onder de spaceshuttles.
  • Atlantis: Werd als allerlaatste spaceshuttle worden gelanceerd.

Hoe groot is een spaceshuttle?

De space shuttle werd ontwikkeld door de National Aeronautics and Space Administration (NASA) en bestond uit: een orbiter (met een lengte van 37,2 m en een spanwijdte van 23,8 m); twee solid rocket boosters (elk met een lengte van 45,5 m, een diameter van 3,7 m en een inhoud van ongeveer 590 000 liter);

Welke spaceshuttle ontplofte 1986?

De spaceshuttle Challenger werd op 28 januari 1986 gelanceerd. Het werd de laatste vlucht van het ruimteveer. Amper 73 seconden na de lancering ontplofte het. Alle zeven bemanningsleden kwamen om: zes astronauten en voor het eerst ook een gewone burger, de 37-jarige Christa McAuliffe.

Hoe werkt de Space shuttle?

De Space Shuttle stijgt op en de twee zijraketten geven voldoende brandstof om aan de zwaartekracht te ontsnappen. De “orbiter”, het deel dat op een vliegtuig lijkt verbruikt geen brandstof, want het gebruikt brandstof van de grote oranje brandstoftank omdat hij zelf veel brandstof nodig heeft voor in de ruimte.

Wat is de snelheid van een Space Shuttle?

Die worden alle drie afgeworpen zodra ze hun stuwkracht geleverd hebben en overbodige ballast zijn geworden. De shuttle heeft dan een snelheid van een kleine 30.000 kilometer per uur bereikt, en met die vaart val je vanaf 380 kilometer om de aarde heen inplaats van er naar terug.

Hoe werkt de lancering van een spaceshuttle?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven