Hoeveel tekst op cv?

Hoeveel tekst op cv?

In het persoonlijk profiel geef je in ongeveer vier tot zeven tekstregels een beschrijving van wie je bent, waar je goed in bent en waar je naar op zoek bent. Het doel van de profielschets is om de lezer van je cv een beter idee te geven van de persoon achter het verder vaak onpersoonlijke document.

Hoe ver moet een cv teruggaan?

Ga niet te ver terug in de tijd Er is een generieke regel die zegt dat je niet verder dan 10 jaar terug in de tijd moet gaan. Bekijk zelf even of dit relevant is voor jouw situatie. Toon je meest recente werkervaring bovenaan. Onthoud dat je altijd begint met de meest relevante en meeste interessante werkervaring.

Hoe lang kijkt een recruiter naar een cv?

In de zoektocht naar nieuwe collega’s lezen recruiters doorgaans tientallen cv’s. Het is dan ook vanzelfsprekend dat zij simpelweg de tijd niet hebben om elk curriculum vitae uitgebreid door te nemen. Uit een recent onderzoek is gebleken dat recruiters gemiddeld 6 seconden de tijd nemen om een cv te lezen.

Wat moet er allemaal op je cv?

Wat moet er in een cv staan?

  1. Personalia.
  2. Cv foto.
  3. Persoonlijk profiel.
  4. Werkervaring.
  5. Opleidingen.
  6. Stages.
  7. Talen.
  8. Vaardigheden en competenties.

Hoeveel paginas voor een cv?

Een cv van twee pagina’s is het uitgangspunt, maar één of drie pagina’s is ook mogelijk. Er zijn geen harde eisen voor de lengte van je cv, maar het is zeker niet de bedoeling dat je een cv van tig kantjes opstuurt als je in aanmerking wilt komen voor een baan.

Hoe omschrijf ik mezelf in een cv?

Vertel beknopt en enthousiast over jezelf. Zorg voor een uniek verhaal dat een duidelijk beeld van jou schetst. Benoem waar je goed in bent (harde en zachte vaardigheden) Vertel wat je al bereikt hebt: feiten en cijfers.

Hoeveel jaar werkervaring op je cv?

Hoeveel jaar werkervaring op je CV? Als vuistregel mag je ervan uitgaan dat je 10 tot 15 jaar relevante werkervaring op je CV moet vermelden. Als je minder dan 15 jaar werkervaring hebt, kun je ervoor kiezen om ook stages of bijvoorbeeld freelance werk als werkervaring op je CV te vermelden.

Welk werk is goed voor je cv?

Bijbanen op je cv Een relevante bijbaan heeft een duidelijke link met jouw werk en de branche waarin je werkt. Een restaurantmanager bijvoorbeeld, die naast zijn opleiding een bijbaan heeft gehad als bediende of kok, doet er goed aan om deze bijbaan in de horeca op zijn cv te zetten.

Waar recruiters op letten?

Recruiters kijken of je voldoet aan de harde eisen die voor de functie nodig zijn: je studie en opleidingsniveau, je werkervaring, je vaardigheden en je competenties.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven