Hoeveel vakantiedagen heeft men in Nederland?

Hoeveel vakantiedagen heeft men in Nederland?

Naast wettelijke vakantiedagen, bestaan er ook bovenwettelijke vakantiedagen. Of men recht heeft op bovenwettelijke vakantie en hoeveel dagen, staat vastgelegd in een arbeidsovereenkomst of cao. Het gemiddeld aantal vakantiedagen (wettelijk + bovenwettelijk) in Nederland is 25,6 dagen per jaar.

Hoeveel vakantiedagen heeft de gemiddelde Nederlander?

Zo krijgen Nederlanders gemiddeld 25 vakantiedagen per jaar en Italianen en Duitsers respectievelijk 28 en 30. Daarnaast is het in Nederland niet wettelijk bepaald dat je vrij bent op feestdagen. Waar wij het doen met 8 officiële vrije feestdagen, zijn dit er in Italië en Duitsland respectievelijk 12 en 9.

Hoeveel vakantiedagen China?

Betaalde vakantiedagen zijn voor veel Chinezen een gunst, geen recht. Alleen ambtenaren en werknemers van staatsbedrijven hebben recht op 21 vakantiedagen per jaar. In de private sector bepalen werkgevers zelf of en hoeveel dagen hun werknemers vrij kunnen nemen.

Hoeveel vakantiedagen landen?

Hoeveel vakantie heeft wie in Europa?

Land Totaal aantal vrije dagen Wettelijke vakantiedagen
Zweden 36 25
Denemarken 36 25
Spanje 36 22
Groot-Brittannië 36 28

Hoeveel vakantiedagen bij overheid?

Werkt u fulltime (gemiddeld 36 uur per week), dan heeft u recht op 144 wettelijke vakantie-uren en 21,6 bovenwettelijke vakantie-uren. Daarnaast bouwt u vanaf 45 jaar extra bovenwettelijke vakantie-uren op. Deze vakantie-uren worden ook wel ‘leeftijdsuren’ genoemd.

Hoeveel vakantiedagen heeft een advocaat?

In de wet is vastgelegd dat een werknemer jaarlijks recht heeft op minimaal viermaal de uren die hij/zij wekelijks werkt. Dus bij een dienstverband van 5 dagen (40u) per week, heb je wettelijk recht op minimaal 20 (160u) vakantiedagen.

Hoeveel vakantiedagen heb je bij de gemeente?

In elk kalenderjaar heeft de werknemer met een voltijddienstverband recht op 144 uur wettelijke vakantie met behoud van salaris en salaristoelage(n). De wettelijke vakantie-uren vervallen 12 maanden na het kalenderjaar waarin deze vakantie-uren zijn opgebouwd.

Hoeveel vakantiedagen Japan?

Vakantiedagen. Nochtans krijgen de Japanners wel een aantal jaarlijkse betaalde vakantiedagen, naast de nationale feestdagen waarop niet gewerkt wordt. Het minimum bedraagt 10 en het gemiddelde ligt op 18,5. Minder dan bij ons, maar niet zo ver van het wereldgemiddelde.

Welk land heeft de meeste vrije dagen?

De Finnen hebben de meeste feestdagen (15), op de voet gevolgd door Spanje (12), Griekenland (12) en vier landen met elf feestdagen (Denemarken, Frankrijk, Zweden en Italië). De meeste wettelijke vakantiedagen komen voor in Groot-Brittannië (28), gevolgd door Zweden, Denemarken, Frankrijk en Luxemburg met 25 dagen.

Hoeveel vakantiedagen Italie?

Oostenrijk, Portugal en Italië De Italianen zitten ook goed. Zij hebben recht op 30 doorbetaalde vakantiedagen (20 vakantiedagen en 10 doorbetaalde feestdagen). En, valt een feestdag op een zondag, dan krijgen zij daar een extra vrije dag voor.

Hoeveel vakantiedagen in Engeland?

In Nederland zijn dat er 28: minimaal twintig vakantiedagen per jaar, en acht officiële feestdagen. Naast Zweden zijn ook inwoners van Frankrijk (in totaal 36 vrije dagen), Engeland (36), Denemarken (36), Portugal (35), Spanje (34), Italië (32), Noorwegen (31), België (30) en Duitsland (29) vaker vrij dan wij.

Hoeveel vakantiedagen bij 27 uur?

Dan krijgt u de wettelijke vakantie-uren naar verhouding van het aantal uren dat u recht op loon heeft. U heeft gemiddeld 27 uur per week recht op loon. U heeft recht op 144 × 27/36 = 108 wettelijke vakantie-uren per jaar. De vakantie-uren worden naar boven afgerond op hele uren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven