Hoeveel verkoopt een beginnende webshop?

Hoeveel verkoopt een beginnende webshop?

Volgens het Vlaamse bureau Web Architects moet je als beginnende webwinkelier denken aan een conversieratio van 1 tot 2 procent. Als er dus 100 bezoekers jouw webwinkel vinden, gaan er waarschijnlijk 98 zonder iets te kopen weer weg. Let wel, dit is een indicatie. Het kan dus hoger zijn, maar ook veel lager.

Hoe winstgevend is een webshop?

80% van de webshops maakt geen of weinig winst. 4% van de webshops draait 85% van de omzet, waarvan het merendeel ook nog eens buitenlandse webshops zijn. Denk maar aan Bol, Coolblue, Amazon of Zalando. Elk jaar worden deze reuzen groter. Sommige shops hebben bovendien niet de bedoeling om direct winstgevend te zijn.

Hoe is online shoppen ontstaan?

Het is 1979 wanneer Michael Aldrich, een Britse uitvinder en ondernemer, het eerste online shopping systeem ontwikkelt. Het systeem maakt gebruik van een techniek waardoor voor het eerst online transacties kunnen plaatsvinden, zowel tussen consumenten en bedrijven als tussen bedrijven onderling.

Wat is de gemiddelde omzet van een webwinkel?

Ruim 80 procent van de online ondernemers heeft nog nooit een modaal inkomen verdiend met de webwinkel. Ongeveer de helft heeft een jaaromzet van minder dan 10.000 euro. En bijna één op de drie webwinkeliers heeft nog nooit een euro winst gemaakt.

Waar heb je recht op als online ondernemer?

Je klanten moeten weten of ze geleverd krijgen wat ze bestellen, hoe ze kunnen betalen en welke service je biedt als ze niet tevreden zijn. Je klanten hebben wettelijk recht op bedenktijd. Dat moet je uitleggen voordat ze iets bestellen. Je moet uitleggen hoe het bestelproces verloopt.

Kan je geld verdienen met een webshop?

Wat is de gemiddelde winst van een bedrijf?

De gemiddelde winstmarge (winst vóór belastingen als percentage van de omzet) kwam in 2014 uit op 5,6 procent, tegen 4,3 procent een jaar eerder. Onderlinge verschillen zijn uiteraard groot: zo bleef de omzet bij 57 procent van de bedrijven afgelopen jaar stabiel vergeleken met 2013.

Hoe weet je of een webshop te vertrouwen is?

Controleer of de webshop is aangesloten bij keurmerken zoals Thuiswinkel Waarborg. Als dat zo is, dan weet je zeker dat je er betrouwbaar kan winkelen. Je checkt dit door naar het logo van een keurmerk te zoeken. Controleer daarom op www.thuiswinkel.org of de webshop echt is aangesloten op het keurmerk.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven